ehackb
Persbericht

Studenten hacken hele nacht computersystemen

De studenten van het departement Design & Technologie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) verdiepten zich van vrijdag 3 tot zaterdag 4 mei in het hacken en beschermen van computersystemen en netwerken. Ze deden dat op de zesde editie van het event EHACKB, een initiatief dat de studenten zelf lanceerden. Met het evenement krijgen ze meer inzicht in de strategieën die een hacker gebruikt bij aanvallen van een systeem.

Het event wordt gesponsord door talrijke partnerbedrijven en er komen ook heel wat gastsprekers voor een lezing of een workshop. Één van de hoofdsprekers (en tevens een oud-student Multimedia & Communicatietechnologie) is wereldkampioen hacken Inti De Ceukelaire. Zijn lezing gaat over ‘Creative Hacking: finding unique bugs’.

,,Bedrijfsleiders, maar ook u en ik, vinden het vanzelfsprekend dat hun netwerk, pc, tablet of smartphone beveiligd is tegen aanvallen van buitenaf, maar dat is vaak absoluut niet het geval. Duizenden hackers proberen dagelijks om computersystemen te kraken, zowel bij particulieren als bij grote bedrijven. Ook KMO’s zijn dikwijls het doel van cyberaanvallen’’, zegt Bram Drabbé, docent en coördinator van EHACKB. ,,Om de strategieën te kennen die hackers gebruiken, verplaats je je best even in de rol van zo’n hacker. We houden ons uiteraard aan de wetgeving.

Game en Create de hele nacht door

Op EHACKB zullen de studenten de hele nacht door, tot zaterdag 12u, naast hacken, ook kunnen deelnemen aan professionele game-contests. De niet-competitieve spelfanaten krijgen de kans zich te ontspannen op één van de vele spelconsoles. De organisatie voorziet daarnaast een creatieve hoek, waar de deelnemers samen iets kunnen ‘maken in plaats van kraken’. Studenten kunnen er op korte tijd nieuwe applicaties of multimediale installaties uitwerken. In de VR-room kan iedereen ook kennis maken met Virtual Reality. Alles bij elkaar is dit het grootste studentenevent van het jaar van deze campus.

Samen voor een veiligere toekomst

EHACKB vindt plaats op campus Kaai van EhB. De studenten van de bacheloropleidingen Toegepaste Informatica en Multimedia & Communicatietechnologie organiseren een groot deel van het event zelf. Het volledige elektriciteits –en datanetwerk wordt aangepast voor de om en bij 600 deelnemers. Studentenclub Enigma zorgt voor de catering. In het kader van de strategische alliantie tussen Erasmushogeschool Brussel en HOGENT zal er ook een delegatie studenten en docenten van HOGENT deelnemen.

,,Samen voor een veiligere toekomst is het motto. Doordat jongeren, bedrijven en overheden samen de gevaren blootleggen, kunnen ze werken aan een veiligere toekomst. Als je de gevaren niet kunt inschatten, kun je ook onmogelijk gepaste maatregelen nemen’’, besluit de organisatie.

U bent van harte welkom op vrijdag of zaterdag voor foto’s, interviews en live beelden tijdens het event EHACKB.

Meer info

EHACKB, van vrijdag 3 mei 15u doorlopend tot zaterdag 4 mei 12u.
Erasmushogeschool Brussel, Departement Design & Technologie, campus Kaai, Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht.
Bram Drabbé, bram.drabbe@ehb.be coördinator EHACKB.

Ook bij ons studeren (en gamen) :)?

Schrijf je in

Deel dit