Bert De Kort student landschaps- en tuinarchitectuur
Verhaal

Student landschapsarchitectuur heeft prijs

Student Bert De Kort uit onze opleiding landschaps- & tuinarchitectuur won vorige week de prijs van de BVTL (Belgische Vereniging van Tuin en Landschapsarchitecten). 

Beste student

De BVTL-prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een student die zich verdienstelijk gemaakt heft binnen de opleiding of die zich heeft onderscheiden van de andere studenten. Opleidingshoofd Steven Goossens verklaart: “Bert is een student die al vanaf het eerste jaar met een enorme drive aan de opleiding is begonnen. Hij is iemand die echt op alle aspecten binnen onze opleiding op het beste niveau presteert. Hij beschikt dus over heel wat inhoud en competenties. Door de prijs aan Bert toe te kennen, willen we hem nog verder stimuleren. De prijs kan voor hem een stimulans zijn om zijn successtory verder uit te bouwen.”

Grote eer

Bert De Kort is ondertussen al gestart met een master stedenbouw en ruimtelijke planning. Hij is erg tevreden over de gekregen prijs: “Voor mij is het een grote eer om deze prijs te mogen ontvangen. Het is naast mijn diploma een beloning van de afgelopen drie jaren. Ik heb steeds erg mijn best gedaan en me 100 procent ingezet voor de opleiding. Dat heeft geleid tot een aantal mooie projecten.”

Toekomstmuziek

Waar Bert uiteindelijk binnen het beroepenveld wil terecht komen weet hij zelf nog niet goed: “Momenteel zit ik nog in het schakelprogramma van de master. Ik wacht nog eerst even af wat er de komende jaren mijn pad zal kruisen. Ik kan nog verschillende kanten op. Werken op een studiebureau zegt me wel iets. Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik tot vier jaar geleden nog niet veel van deze sector kende. Het beroep en de opleiding heb ik pas ontdekt tijdens de afgelopen drie jaren. Ik heb ontdekt dat het niet enkel tuinen tekenen is, maar dat de landschapsarchitect in een veel bredere context aan het werk is. De opleiding aan EhB sluit echt naadloos aan bij de praktijk. Dat heb ik tijdens mijn stage mogen ervaren. Het was erg boeiend om gedurende de drie jaar zoveel interessante lessen van gedreven docenten te mogen krijgen.”
 

Deel dit