Studenten biomedische laboratoriumtechnologie
Verhaal

Positieve labotest voor Biomedische Laboratoriumtechnologie

Net voor de lesvrije week kreeg onze bacheloropleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie een peer reviewcommissie over de vloer. Deze commissie bewaakt de kwaliteit van de opleiding. Tijdens de mondelinge terugkoppeling kreeg de opleiding lovende woorden voor hun onderzoek, begeleiding en sterk docententeam. Op het volledige rapport is het nog even wachten. 

Onderzoek troef

Het toegepaste onderzoek van het kenniscentrum Open BioLab Brussels is een enorm sterk punt binnen de opleiding. Onderzoek is duidelijk vastgeketend in het opleidingsprogramma: studenten worden niet alleen betrokken in het onderzoek maar ook via talentprojecten uitgedaagd en geënthousiasmeerd om zelf onderzoek uit te voeren.

Kansen

De begeleiding aan EhB is uitstekend. Alle studenten, ongeacht hun vooropleiding of achtergrond, krijgen kansen. Dat begint al voor de start tijdens een zomercursus en in de eerste weken met intaketesten. Studenten worden nadien uitgenodigd om extra lessen mee te volgen. Dankzij tussentijdse testen, opvolging door een POP-coach, studentenbegeleiding en opvolgsysteem studiecoach, wordt voor elke student een traject op maat uitgetekend. 

En nog kansen

Naast de begeleiding is er ook ruimte voor eigen interesses en persoonlijke ontwikkeling van studenten. Dit door het gebruik van talentvakken en keuzevakken of voor sterkere studenten excellentietrajecten. Of –waar de opleiding nog steeds uniek in is- via het keuzetraject forensisch onderzoek.

Team 

Een andere pluim werd uitgedeeld aan het docententeam. De commissie benadrukte dat de opleiding gedragen wordt door gedreven en competente mensen. Het is een hecht en sterk team.  
 

Deel dit