Banner bij partners in Barcelona
Verhaal

Opleidingen Pedagogie en Kleuteronderwijs naar Barcelona op vraag van internationaal werkveld

Barcelona is een ware metropool. Een waar multicultureel laboratorium vol natuur en avontuur voor jong en oud. In kader van het Europees Project MECEC+ [Multicultural Education for Early Childhood Education and Care], werden de opleidingen Kleuteronderwijs en Pedagogie uitgenodigd om mee uit te wisselen en expertise te delen.

Dit omwille van de unieke profilering van de cultureel bewuste pedagogische coach en de unieke labo-aanpak van Kleuteronderwijs. Samen met partners uit Barcelona, Firenze en Budapest, werken onze opleidingen aan nieuwe manieren om deze pedagogische professionals niet alleen verder uit te dagen in nieuwe werkvormen en opleidingsaanpak, ook willen ze hen verder voor de metropolitane samenleving. 

Deze partnerschappen geven heel wat stagemogelijkheden voor studenten Pedagogie en Kleuteronderwijs. Nu al lopen verschillende studenten in Barcelona stage in zogenoemde schools (0-4 jaar). Ook studiemobiliteit en internationale inhoudelijke uitwisseling wordt hier nog extra verdiept. De vier universiteiten dienden ook samen een onderwijs- en onderzoeksproject. Zo blijft Erasmushogeschool Brussel top of class in het veld. 

Deel dit