Office Management op stage
Verhaal

Office Management op stage

Office Management op stage

De studenten van het eerste jaar Office Management zijn terug van een eerste stageperiode van 3 weken in februari. Het zijn nu de studenten van het tweede en het derde jaar die hun gegeerde diensten aanbieden in de meest uiteenlopende bedrijven :  recruteringsbureaus, verzekeringsmaatschappijen, adviesbureaus, advocatenkantoren, overheidsorganisaties, hotels, textielbedrijven, hospitalen… De studenten volgen hierbij hun office talenten én…. hun passies.

Wanneer muziek je grootste passie is.

Mijn naam is Jennifer Vleminckx, muziek is mijn grootste passie, daarom ben ik vorig academiejaar opzoek gegaan naar een stage in de culturele sector. Ik heb zes weken stage mogen doen bij Ancienne Belgique gelegen in het hartje Brussel. Momenteel doe ik een stage bij [PIAS], een platenlabel. Ik keek hier enorm naar uit!
Jennifer Vleminckx, derdejaars

Als Office Manager stage lopen in de film- en tv industrie.

Bij Filmmore Flanders hebben we een veelzijdige stage gevonden, waar we als ondersteunende functie werken voor de Managing Director. We hebben ook mogen proeven van alle zaken die bij het maken van een film komen kijken. Een stage staat of valt met een leuke sfeer en bij Filmmore Flanders vind je heel aangename collega’s die het tot een geslaagde stage maken. 
Enzo Napoletano, tweedejaars en Femke Tinkl, derdejaars

Een stage in de politiek, volledig in het Frans en Engels.

Voor ik mijn stage  startte, moet ik toegeven dat ik een beetje zenuwachtig was. Ik wist wel welke taken ik zou uitvoeren, maar het leek mij allemaal zeer ingewikkeld. Het is dan ook de eerste keer dat ik mijn stage volledig in het Engels en Frans doe.  Na een paar dagen voelde ik me al op mijn gemak en na een week was ik alles al gewoon. Het leukste aan deze stage is dat elke dag anders is en dat ik elke dag iets nieuws bijleer. Politiek is helemaal niet mijn ding, maar beetje bij beetje wordt het minder ingewikkeld en interessanter. 
Shele Meli Kikonde, tweedejaars bij de Europese Commissie
 

3 stageperiodes

Bij Office Management aan Erasmushogeschool Brussel loop je stage zowel in het eerste, tweede als derde jaar. Op deze manier raak je vertrouwd met de werkvloer en stomen we je klaar voor de arbeidsmarkt. Je loopt telkens stage in een bedrijf naar keuze, zo kan je je passies volgen en je professionele vaardigheden optimaal ontwikkelen. 

Wil je meer te weten komen over de opleiding Office Management? Kom dan naar een infodag of schrijf je in voor de openlesdag van 25 april.

Deel dit