Mooie woorden voor Voedings- en dieetkunde
Verhaal

Mooie woorden voor opleiding Voeding- & Dieetkunde

Afgelopen week kreeg de bachelor Voedings- & Dieetkunde een peer reviewcommissie over de vloer. Zij bewaken de kwaliteit van de opleiding. Op het volledige rapport is het nog even wachten, maar tijdens de mondeling terugkoppeling kreeg de opleiding lovende woorden. De commissie is enthousiast over hun enorme betrokkenheid, continue kwaliteitsverbetering, het vernieuwde opleidingsprogramma enz. 

Vernieuwd programma

Volgend academiejaar start de opleiding met een nieuw programma. Vanaf dan kunnen studenten kiezen voor een keuzetraject sport of een keuzetraject industrie. De commissie was over deze vernieuwing erg te spreken: “Het vernieuwd curriculum is een heel doordachte keuze en jullie mogen trots zijn als docententeam op wat jullie neergezet hebben als nieuw curriculum.”

Tevreden werkveld

De commissie bevroeg ook heel wat stakeholders uit het werkveld. Uit deze getuigenissen bleek een grote tevredenheid vanuit het werkveld over de afgeleverde professionals en de studenten op stage. Op het vlak van basiskennis en communicatieve vaardigheden, doen de studenten het volgens het werkveld beter dan studenten uit de andere opleidingen in Vlaanderen. 

Tevreden studenten

Natuurlijk werden ook huidige studenten en alumni bevraagd door de commissie. Ook hier koppelde de commissie een erg positief beeld terug. Niet alleen vonden studenten en alumni dat ze goed gewapend met kennis en vaardigheden het werkveld in konden trekken of op stage konden gaan. Maar studenten en alumni onderstreepten daarnaast ook de aangename sfeer en toffe tijd die ze tijdens hun opleiding mochten beleven.

Straf opleidingsteam

Een laatste compliment was er voor het opleidingsteam. De commissie spreekt over: “Een betrokken en hecht opleidingsteam dat enorm hard werkt, constant evalueert en bijstuurt.” 

Deel dit