Idea & Innovation Management eerste jaar
Verhaal

Meer dan alleen hoorcolleges bij Idea & Innovation Management

Hoger onderwijs is stilzitten in een grote aula en luisteren naar de docent, zegt het cliché. In onze creatieve business-opleiding Idea & Innovation Management klopt dat zeker niet. Je bent er vaak aan de slag in kleine teams voor projectwerk. Daarnaast zoeken we permanent naar manieren om hoorcolleges af te wisselen met actievere lesvormen.

Kom je denkprofiel te weten tijdens de workshop van Foursight.

De workshop van Foursight voor het vak Self Management in het eerste jaar begint met: "Welk team bouwt de hoogste toren die op zichzelf kan staan?” De workshop geeft je een analyse van het denkprofiel dat jij bij voorkeur gebruikt. Hij brengt ook inzicht in hoe elk profiel een toegevoegde waarde kan zijn voor het eindresultaat. Maar welk team wint er nu, en welke toren blijft staan? Wint het team met vooral creatievelingen? Of zijn het de doeners met een trial & error-aanpak? Of de bedachtzamere denkers met een meer planmatige manier van werken? Kom het zelf te weten wanneer je Idea & Innovation Management studeert. 

Idea & Innovation management workshop
Idea & Innovation management workshop

De Roos van Leary leert je gedrag begrijpen en sturen.

Schoenen uit en les in de gang bij het vak Organisaties in Beweging. Derdejaars Idea & Innovation Management gaan op kousen aan de slag met de Roos van Leary. Zo krijgen ze inzicht in communicatie- en reactiestijlen van personen, maar leren ze ook gedrag sturen en beïnvloeden. Omdat een Idea & Innovation Manager zelden solo werkt maar meestal in wisselende teams en binnen veranderingstrajecten, is deze skill super belangrijk. Trek propere sokken aan en kom het zelf beleven.

Idea & Innovation Management derde jaar
Idea & Innovation Management derde jaar

Onze opleiding Idea & Innovation Management is een unieke opleiding in Vlaanderen met een mix van creativiteits- en businessvakken. Wij zijn op zoek naar ondernemende friskijkers en dwarsdenkers om samen de toekomst te maken. Inschrijven kan hier.

Deel dit