corona
Updates

Coronavirus: updates en richtlijnen

[English version here]

Naar aanleiding van het coronavirus/Covid-19 geven we op deze pagina regelmatig een update naar onze studenten en medewerkers. Bovendien beantwoorden we ook jullie veelgestelde vragen:

Update 27/03

Op canvas vind je vanaf nu per opleiding hoe en wanneer we de lessen, de stages en/of de evaluaties dit academiejaar verder zullen organiseren.

Update 23/03: alle campussen blijven gesloten tot 18 mei

Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, blijven alle campussen van onze hogeschool tot 18 mei gesloten.

• Deze week wordt er gewerkt aan een nieuwe planning die zal gelden tot het einde van het academiejaar.
  • Vrijdag 27 maart krijgt elke student per opleiding een update.
  • De lessen gaan online gewoon verder.

De diensten van de hogeschool, zoals STUVO, de studiebegeleiding en de studentenadministratie blijven ook online voor jou bereikbaar. Aarzel niet op hen beroep te doen als je met vragen zit.

Update 18/03: alle campussen zijn gesloten.

Vanaf heden zijn alle campussen aan onze hogeschool gesloten. Dit betekent dat campus Kaai en het Koninklijk Conservatorium Brussel, die tot nu toe nog open waren, nu ook gesloten zijn. Deze maatregel geldt t.e.m. 3 april, waarna evaluatie volgt.

Update 16/03: de genomen maatregelen worden verlengd tot en met 3 april 2020.

• Vanaf maandag 16/03 wordt maximaal ingezet op afstandsleren, en dit minstens tot en met 3 april 2020.
  • Vanaf maandag 16/03 zijn campus Jette, Bloemenhof, Kanal, RITCS en de campussen in Diest en Leuven gesloten voor studenten en medewerkers.
  • Campus Kaai blijft tot nader order open voor studenten die thuis geen faciliteiten hebben om online activiteiten te volgen. Ook KCB is open voor de eigen studenten die niet elders kunnen studeren.

Update 14/03: studenten vertrekken niet op stage naar het buitenland.

Buitenlandse Zaken raadt momenteel alle reizen af. Dat betekent dat niemand nog op stage naar het buitenland kan vertrekken zolang dit advies van kracht blijft.

• Neem contact met je opleidingshoofd om te bekijken welke alternatieven er mogelijk zijn voor je stage.
  • Bekijk wat de mogelijkheden zijn i.v.m. je vlucht, je verblijf, …. (annuleren, uitstellen, …)
  • Kreeg je beurs voor je verblijf in het buitenland, neem dan ook contact op met het international.office@ehb.be.

De hogeschool staat in permanent contact met het crisiscentrum van de FOD Buitenlandse Zaken om de instructies over verblijf in of terugkeren uit het buitenland te monitoren.

Wie in het buitenland zit, wordt gevraagd contact op te nemen

We vragen onze studenten in het buitenland met aandrang om zo snel mogelijk contact op te nemen met het consulaat of de ambassade in het land waar je verblijft. Gelieve international.office@ehb.be in cc te zetten van je mailtje en geef volgende gegevens door:

• Naam & voornaam
  • Geboortedatum
  • Rijksregisternummer
  • GSM-nummer
  • Geplande verblijfsperiode
  • Beknopte stand van zaken van je stage of studie (kan je nog stage lopen of werd de stage opgeschort, wordt er nog lesgegeven, …)

Contactgegevens vind je hier

Update 12/03: vanaf morgen (13.03) sluiten campussen voor studenten en medewerkers

Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen heeft de directie beslist om nieuwe maatregelen te nemen om mee te helpen aan het afremmen van de corona-epidemie. Deze maatregelen gelden t.e.m. vrijdag 27 maart, waarna een evaluatie volgt.

• Vanaf vrijdag 13/03 gaan er op onze campussen geen lessen meer door en zullen onze medewerkers thuiswerken.
  • Vanaf maandag 16/03 wordt maximaal ingezet op afstandsleren.

Update 11/03: annulatie infodag 14 maart

De hogeschool heeft beslist om de infodag op zaterdag 14 maart niet te laten doorgaan. Dit zowel voor onze bacheloropleidingen, graduaten als Schools of Arts: RITCS en het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hiermee volgen we de richtlijnen van de federale overheid en het departement Onderwijs. We willen als hogeschool solidair zijn met de risicogroepen in onze samenleving en op deze manier de piek van de epidemie in te dammen.

We bekijken of we een (virtueel) alternatief kunnen aanbieden. We houden je hierover op de hoogte via deze pagina, onze sociale media en via mail.

Update 06/03: nieuwe mailbox voor vragen

De hogeschool monitort de situatie nauwgezet en volgt de officiële berichtgeving op. In overleg met alle betrokken diensten werkten we ook procedures uit. We zijn daarnaast voorbereid om bezorgdheden en vragen op te vangen.

Daartoe werd een e-mailadres corona@ehb.be aangemaakt. Dat e-mailadres wordt beheerd door alle personen die op jouw campus de rol van veiligheidsanker opnemen. Je kan er terecht met vragen of meldingen:

• bij een bevestigde besmetting met het coronavirus
  • bij een vermoeden van besmetting
  • bij vragen allerhande over het coronavirus

Daarnaast roepen we op om de algemene voorzorgsmaatregelen in acht te nemen rond hygiëne:
  • Pas een goede handhygiëne toe: was regelmatig je handen met water en zeep.
  • Als je niest of hoest, doe dat dan in een papieren zakdoek en gooi hem daarna weg.
  • Als je geen zakdoek hebt, nies dan in je elleboog (zeker niet in je handen).
  • Raak zo weinig mogelijk met je handen je gezicht, mond of neus aan.
Belangrijke links: