Covid-19 richtlijnen

Corona-updates: op deze pagina's geven we regelmatig een update over de richtlijnen die gelden voor onze studenten aan onze hogeschool. Onze collega's kunnen terecht op intranet.

Mail naar corona@ehb.be als je:

• ziek bent
  • in quarantaine moet
  • vragen hebt over de maatregelen.

[Click here for English updates]

Meest recente updates

Update 28 januari 2022: de barometer

Het Overlegcomité heeft vorige week de coronabarometer voorgesteld, met drie kleurcodes: geel, oranje en rood. Op dit moment en dus bij de start van het tweede semester staat deze barometer op kleurcode rood.

Wat betekent dit voor jou?

• Maximaal afstandsonderwijs voor hoorcolleges
  • Praktijkvakken kunnen fysiek blijven doorgaan
  • Het nauwgezet opvolgen van de gekende basisregels blijft heel belangrijk: het beperken van nauwe contacten, een goede handhygiëne, het dragen van een mondmasker, ...

Er kunnen contactmomenten (fysieke introductielessen) voorzien zijn voor de vakken die starten in het tweede semester. Raadpleeg regelmatig canvas of dit ook voor jouw nieuwe vakken van toepassing is.

Vanuit de hogeschool blijven wij er ondertussen over waken dat de ruimtes waar lessen doorgaan optimaal geventileerd worden en voorzien wij CO2 meters om de luchtkwaliteit te bewaken. Vergeet niet je extra warm aan te kleden!

Heb je nog vragen? Stel ze aan je opleidingshoofd of stuur een e-mail naar corona@ehb.be.

Bedankt voor je medewerking.

10 januari 2022: enkele aanvullingen

Het blijft in de eerste plaats belangrijk om de gekende basisregels de komende weken heel strikt toe te passen.

• Steeds voldoende afstand houden
  • Nauwe contacten zo veel mogelijk beperken
  • Een goede handhygiëne naleven
  • Steeds een mondmasker dragen op correcte wijze

Daarenboven:

• Het gebruik van een FFP2 masker is aangeraden.
  • Respecteer de test- en quarantaineregels – deze vind je hier

Theorie via online onderwijs, praktijk op campus

EhB kiest ervoor om solidair te zijn met de zorgsector en neemt daarom nieuwe maatregelen om de verspreiding van het virus in te perken. Vanaf maandag 6 december verlopen hoorcolleges en theoretische lessen opnieuw via online onderwijs, praktijklessen gaan door op campus. Deze maatregelen gelden tot de wintervakantie. De week van 29 november tot 3 december geldt als overgangsweek.

Onderstaande regels zijn nog van toepassing:
  • Hoorcolleges & theoretische lessen via online onderwijs
  • Praktijklessen (labo, ateliers, practica,...) op campus
  • Check regelmatig Canvas voor specifieke info over de lessen.
  • RITCS & KCB volgen de aanbevelingen van de sector (www.sectorgidscultuur.be)
  • Stages: volg de regels van de stageplek
  • Afwezigheden: aan corona gerelateerde afwezigheden dienen gewettigd te worden met een quarantainebewijs.
  • Extramuros activiteiten: alle meerdaagse uitstappen (met overnachting) worden gecanceld. Elke andere activiteit wordt apart bekeken. Alle info lees je op Canvas.
  • Repetities en toonmomenten blijven toegelaten op campus.
  • Examens gaan door zoals gepland in het examenrooster (onder voorbehoud van nieuwe coronamaatregelen)
  • Bib en leercentra blijven open tot aan de wintervakantie
  • De studentenresto's blijven open:
    • mondmaskerplicht
    • met max. 6 aan tafel
    • beperkter aanbod

Wat bij besmetting?

Ben je positief of vrees je een besmetting, neem dan onmiddellijk contact op met je huisarts én stuur een e-mail naar corona@ehb.be. Deel mee of je ziek bent of in quarantaine moet.

• Vrees je dat je besmet bent? Vul dan deze vragenlijst, of check deze fiche.  Afhankelijk van het resultaat van deze vragenlijst zal je een code krijgen waarmee je een afspraak kunt maken bij een testcentrum of bij een apotheker.
  • Bij een bevestigde besmetting met het coronavirus volgen wij dit stappenplan.
  • Heb je een positieve test afgelegd? Neem dan onmiddellijk contact op met je huisarts én stuur een e-mail naar corona@ehb.be. Deel mee of je ziek bent of in quarantaine moet gaan. Uiteraard kun je ons ook vragen stellen over de maatregelen.
  • Heeft iemand jou opgegeven als een laagrisicocontact, dan zul je deze brief ontvangen met de te nemen stappen
  • Heeft iemand jou opgegeven als een hoogrisicocontact, dan zul je deze brief ontvangen met de te nemen stappen. Bekijk ook deze handige fiche.
  • Dien je zelf je hoogrisicocontacten op te lijsten, dan is dit een handig document

Personeelsinfo

• De uitgebreide richtlijnen voor het personeel staan op intranet.