Erasmushogeschool inzamelactie
Verhaal

Campus Jette een goed doel

Docenten en studenten op onze campus in Jette vinden sociaal engagement erg belangrijk. Tijdens stages en bij opdrachten komen ze vaak in contact met mensen die het wat moeilijker hebben. Vanuit die achtergrond worden er regelmatig acties voor het goede doel georganiseerd.

Verzorging voor daklozen

De afgelopen weken zamelden we maar liefst 250 verzorgingsproducten in ten voordele van VZW Amana Trust. Zij organiseerden een dag waarbij daklozen zich konden laten verzorgen. Ze konden onder andere hun haren laten wassen en knippen. Daarnaast kregen ze dus een setje verzorgingsproducten mee; tandenborstel, tandpasta, douchegel, enz… allemaal in klein of reisformaat zodat de daklozen het makkelijk mee konden nemen. 

Lopen voor artsen

Docente verpleegkunde en vroedkunde Nadia Van Camp staat ondertussen in de startblokken voor de 20 km van Brussel. Ze loopt die wedstrijd ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Nadia was vroeger zelf jarenlang aan de slag voor Artsen zonder grenzen voor ze bij ons aan de slag ging. Haar motivatie is groot: “Ik loop vooral voor de projecten van Artsen zonder Grenzen: voor de ondervoede kinderen in Congo, voor de door oorlog getroffen bevolking in Jemen, voor de Syrische vluchtelingen en zo veel meer mensen die het veel minder goed hebben dan wij... wat is 20 km lopen vergeleken met elke dag vechten om te overleven?”

Deel dit