BrolBazaar op Zinnekeparade
Verhaal

BrolBazaar op de Zinneke Parade

BrolBazaar op de Zinneke Parade

BrOLL (Het Brussels Open Living Lab van de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind), waar intergenerationele en interculturele ontmoetingen centraal staan (kinderen, senioren en studenten, … uitgebreid met (specifiek in functie van de Zinneke Parade): anderstalige nieuwkomers, Okan klassen, …) heeft dit semester de ateliers, vertrekkend vanuit het thema Trompe l’oeil, toegespitst op concrete verbindende acties, in functie van de Zinneke Parade, die op 14 mei Brussel doorkruiste. 
Wat is BrOLL?

BrOLL (Brussels Open Living Lab) is een sociaal-educatief project waarbij oude, afgedankte en restmaterialen (cf. ‘brol’) van Brusselse organisaties en bedrijven actief worden ‘her'ingezet in een co-creatief proces om kinderen en volwassen uit verschillende socio-culturele en socio-economische achtergronden met elkaar in verbinding te brengen. De intergenerationele dialoog staat hierbij centraal. BrOLL is het resultaat van de sociaal-culturele, kunstzinnige en pedagogische expertise binnen de Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind aan de Erasmushogeschool Brussel.  

Zinneke Parade is terug van weggeweest!

Na 4 jaar kon de Zinneke Parade opnieuw doorgaan in Brussel. De Zinneke Parade bestond dit jaar uit 17 creatieve projecten, ook wel Zinnodes genoemd. Zij bewogen samen met het publiek door de stad. Dit was het eerste jaar dat BrOLL (Zinnode BrolBazaar) deelnam aan de Parade. Ze lieten zich inspireren door René Magritte en brachten zo schilderijen tot leven. 

Bekijk hieronder het BRUZZ-interview met Joke Den Haese, docent bij de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind en tevens artistiek coördinator van de zinnode BrolBazaar. 

Deel dit