Studeren in Brussel, wereldstad op studentenmaat

Brussel, ah, Brussel! Zij die er studeren weten het: geen stad boeiender dan onze hoofdstad. Niet alleen om je te amuseren, maar ook als verrijking van je studie is Brussel onovertroffen. Al onze opleidingen zorgen ervoor dat je straks tijdens je eerste jobinterview kunt zeggen: Brussel heeft mijn diploma diepgang gegeven. 

Richting jouw toekomst, dankzij Brussel

Wereldstad op studentenmaat: dat vat Brussel kort samen.  Met meer dan 25.000 Nederlandstalige en 60.000 Franstalige studenten is Brussel vooral een jonge stad. Tel daar nog eens de internationale studenten bij en je weet dat de nieuwe vriendschappen voor het oprapen liggen.

Brussel is ook een bedrijvige plek, dat moet wel, als je je het centrum van Europa noemt. In zo'n internationale stad kun je niet anders dan een voorloper zijn: in techniek, innovatie en onderzoek, in diversiteit, in flexibiliteit, in tolerantie. Een ideale plek dus om een professionele bachelor te volgen, want onze relaties met partners uit de regio vormen dankzij die kenmerken de sterkte van onze opleidingen. 

Voor jongeren is er zoveel te doen, niet alleen de festivals en cafe's die ik heb ontdekt, ook de typische vibe en de onverwachte ontmoetingen maakten dat ik er mijn hart verloor. Ik zoek nu een co-housingplek en een job in Brussel en dan ben ik gelanceerd.

Ruben, student Toegepaste Informatica (Dig-X) '18
studenten in brussel

 

 

Je vervelen in Brussel is onmogelijk

Ontdek zelf de (soms pikante) street art spots en geveltekeningen met stripfiguren, loop binnen bij exotische buurtwinkeltjes of word zen in een trendy yogacenter. En vergeten we niet de vele cafe's en terrasjes waar je kunt uitrusten, je vriendschappen kunt verdiepen, en - wie weet - je cursus kunt openslaan! 

Dag en nacht leeft de stad en heeft ze vanalles te bieden - of je nu een foodie, fashionista of cultuurminnaar bent. Rommelmarkten of pop up winkels, stadsboerderijen of hamburgertenten, wereldberoemde exposities of huiskamermusea,  futuristische wijken of middeleeuws begijnhofjes... allemaal en nog veel meer kom je tegen als je Brussel verkent.