Master Basisonderwijs EhB x VUB

master basisonderwijs

Verdiep je passie voor het basisonderwijs

Wil je na je lerarenopleiding je pedagogische en didactische vaardigheden nog extra versterken? In deze master leer je (praktijk)onderzoek uitvoeren en ontdek je hoe je educatieve vernieuwing op school kan doorvoeren. De opleiding biedt jou de tools en inzichten om een blijvende impact te maken in de klas en op school.

Ben je gebeten door basisonderwijs en zoek je naar extra tools om te gebruiken in je school of klas? Dan kan je na je Educatieve bachelor Kleuteronderwijs of Lager Onderwijs deze master basisonderwijs volgen. Deze opleiding biedt een unieke kans om je te verdiepen in de grootstedelijke educatieve context, waar diversiteit niet alleen wordt omarmd, maar ook echt wordt benut als een verrijking. 

 

Voor wie? 

  • Je bent een maatschappelijk betrokken leerkracht die een positief verschil wil maken in onze maatschappij.
  • Je wil je graag op academisch vlak verdiepen en deze nieuwe inzichten toepassen in de klaspraktijk. 
  • Je bent klaar om je persoonlijk perspectief te verbreden en een kritische blik te ontwikkelen op bestaande (klas)praktijken
  • Je wil actief meewerken aan de ontwikkeling van je (toekomstige) school in teamverband? 
  • Je wil bijdragen aan de kwaliteit en innovatie van ons basisonderwijs?
basisonderwijs

Schakelprogramma EhB & VUB

Of je nu al ervaring hebt in het onderwijs of net uit de lerarenopleiding komt, deze master biedt de tools en inzichten om een blijvende impact te maken in de klas en op school. Je kunt je honger naar kennis stillen via een schakelprogramma op maat en door de nauwe samenwerking tussen de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel. 

De Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel slaan de handen in elkaar om één traject op maat aan te bieden van bachelor naar master.

Als je maatschappelijk betrokken bent en een positief verschil wilt maken in onze superdiverse maatschappij, dan is deze opleiding wellicht iets voor jou. Je verdiept je academisch en ontwikkelt een kritische blik op bestaande praktijken. Bovendien werk je actief mee aan de kwaliteit en innovatie van het basisonderwijs. 

In deze multidisciplinaire opleiding combineer je theorie en praktijk vanaf dag één, waarbij je evidence-informed te werk gaat. Je reflecteert met andere onderwijsprofessionals over onderwijsvisie, verdiept of ontwerpt nieuwe aanpakken en onderzoekt hoe je deze in de dagelijkse praktijk kunt versterken of innoveren. Kortom, een boeiende en waardevolle stap in je onderwijsloopbaan!