Labs

De Erasmushogeschool telt verschillende labo's waarin onze studenten nuttige praktijkervaring opdoen. De meeste van deze Labs openen echter ook de deuren voor externe geïnteresseerden. Voor particulieren, KMO's en zelfs scholen is dat een prachtige manier om gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken en apparaten. Onderstaand overzicht geeft je de links voor de praktische regelingen en openingsuren.

In het EhB!magazine van winter 2016 schreven we trouwens een uitgebreid artikel over onze labs.

Labs Design & Technologie

FabLab

Een multidisciplinair en multifunctioneel labo met heel wat software- en hardwaretools en een arsenaal aan hoogtechnologische machines, zoals lasercutters , 3D-printers, computergestuurde freesmachines en draaibanken .

MediaLab

Een creatief laboratorium met 3D-scanners en motion capture-apparatuur, een chromakey- en belichtingsinstallatie, HD-videocamera’s en geluidsopnameapparatuur, projectoren, touchscreens en speakers, een testinstallatie voor tablets en smartphones, enz.

CiscoLab

We zijn erkend en gecertificeerd als Cisco Academy en beschikken over een state-of-the-art Cisco Networklab.

BusinessLab

Om onze studenten te motiveren om ondernemer te worden, hebben we het Open BusinessLab opgericht. Je kan er met je praktische vragen terecht bij professionals.

Labs Gezondheidszorg

Open BioLab

Een labo vol apparatuur en kennis voor iedereen die experimenten wil opzetten in de biowetenschappen.

Bic Sim

Het Brussels Integrated Care Simulatiecentrum telt vier kamers voor verpleeg- en vroedkundige situaties. Een real-life verloskamer, een ‘ziekenhuiskamer’ die in verschillende settings kan worden gebruikt en twee kamers waar studenten samen met docenten kunnen reflecteren op hun handelingen.