postgraduaat Cosmetic Sciences
Verhaal

Glanzend haar dankzij postgraduaat Cosmetic Sciences?

Studente Nilgün Kizilmese uit ons postgraduaat Cosmetic Sciences brengt binnenkort haar eigen product Pomeluxe Bio Hair Oil op de markt. Het idee ontstond en kreeg vorm tijdens haar opleiding. De eerste batch producten gaat ze zelf aanmaken in ons Open Biolab Brussels.

Granaatappel

Nilgün is apotheker en startte dit jaar met het postgraduaat Cosmetic Sciences: “Ik was altijd al erg geïnteresseerd in cosmetica en wou me verder verdiepen. Ik wou vooral weten hoe je nu zelf een product op de markt kan brengen.” 
Nilgün bedacht een Bio Hair Oil. Een olie die zowel de haarwortels versterkt en zorgt voor glanzend haar: “Ik ging daarvoor op zoek naar natuurlijke ingrediënten. De focus ligt bij mij op natuurlijke organische oliën, zoals onder andere olie van granaatappelzaad Daarnaast moet het effect van de olie ook wetenschappelijk onderbouwd zijn. Dan komt mijn achtergrond als apotheker van pas.”

In de oven

Tijdens de labo’s in de opleiding ging Nilgün aan de slag met verschillende ingrediënten: “Het is natuurlijk belangrijk dat de samenstelling voldoende stabiel is en dat je de gepaste concentraties gebruikt. Dat kon ik uittesten tijdens de labo’s. Onder andere door een stabiliteitstest in de oven van 45 graden.”
“Binnen de opleidingen kwamen we ook in aanraking met de wettelijke aspecten van zo’n product”, vertelt Nilgün verder,“ik leerde een product information file samenstellen, wat verplicht is. Dat is een soort dossier waarbij alle info rond het product gebundeld wordt, onder andere over toxicologische testen, stabiliteit en allergische reacties. Daarna heb ik mijn product ook laten notificeren.”

Open Biolab

Omdat Nilgün met een beperkte productie wil starten, kwam ze terug bij EhB terecht. In het Open Biolab Brussels kan ze zelf starten met de eerste productie: “Bij de grote firma’s, moet je meteen starten met grote hoeveelheden. Ik mik eerst op 50 tot 100 producten. Het is daarom erg handig dat ik aan de slag kan met de infrastructuur van het Open Biolab.”

Kwaliteit

Pomeluxe Bio Hair Oil zal verkocht worden in een aantal apotheken: “Voor de apotheker, gemaakt door de apotheker vind ik wel een sterk concept. Dan kan je toch op kwaliteit rekenen. Maar daarnaast ga ik ook met een webshop werken.”
 

Deel dit