Meerstemmige I.ECEC studiedag

gratis
Reservatie
zie link in de tekst

Met meer dan 100 verschillende thuistalen en een enorme culturele en sociale verscheidenheid is Brussel één van de meest diverse steden ter wereld. Dit weerspiegelt zich in een oneindig aantal waarden en normen die samen komen in evenveel identiteiten en verhalen als er mensen zijn. Deze 'meerstemmigheid’ is tegelijk een kracht én een uitdaging, niet in het minst voor iedereen die van ver of dichtbij met kinderen en jongeren werkt in het onderwijs, welzijn en de socio-culturele sector, en daarom nodigen we jullie graag uit op 15 december 2021 vanaf 9u30 voor onze Meerstemmige I.ECEC studiedag: "Encompassing all voices".

Op deze studiedag van het Kenniscentrum Urban Coaching & Education en het I.ECEC-project van Erasmus+ presenteren we inspirerende handvaten en uitdagende perspectieven om deze verschillende stemmen in hun kracht te laten weerklinken. Stemmen van kinderen, jongeren en hun omgeving, de buurt, educatieve professionals, het beleid... bieden de lenzen om naar de praktijk te kijken. Het Kenniscentrum wil jou, als educatieve professional die kinderen en jongeren in de grootstad ondersteunt en empowert, inspireren en uitdagen in jouw perspectief!

We starten de dag met een meerstemmig sofagesprek waarin we ‘actuele uitdagingen’ in het educatieve veld vanuit deze verschillende lenzen kritisch analyseren. Onze eigen onderzoekers gaan op hun beurt met deze stemmen aan de slag. De stem van kinderen en jongeren loopt als een rode draad doorheen de dag. Daarna kan je aansluiten bij een van de onderstaande workshops. En afsluiten doen we met een lunch en netwerkmoment.

Meer over het programma en de inschrijvingsmodaliteiten via deze pagina.