Studenten verpleegkunde EhB
Verhaal

Week Spanje

Past een week Spanje in onze opleiding verpleegkunde? Voor een aantal studenten alvast wel.
Een groepje studenten uit ons derde jaar verpleegkunde koos in het kader van het vak internationale casuïstiek voor Spanje. In Vic (een gemeente in de buurt van Barcelona) namen ze deel aan de jaarlijkse COHEHRE Conference.
 

Hot topics

Docent Klaas De Proost vertrok mee naar Spanje. De conferentie was opgedeeld in een gedeelte voor de staff (docenten) en simultaan een programma voor de studenten. Thema’s dit jaar waren onder andere e-health, integrated care en ethical and legal challenges. “Allemaal hot topics in de gezondheidszorg”, zo weet Klaas De Proost, “net daarom kozen we voor deze bijeenkomst. We kregen deze week heel wat interessante keynotes en posterpresentaties te zien. Bovendien zitten we hier in een interdisciplinaire groep met allerlei professionals uit de gezondheidszorg. Dat zorgt vaak voor een verschillende kijk op bepaalde onderwerpen. De gezondheidszorg in Europa kent ook heel wat verschillen en ook dat zorgt voor boeiende inzichten. Zo viel een Nederlandse sessie rond ‘entreprenurseship’ op.”

Erg leuk 

Studenten Malin Desouter en Evi Woutermaertens volgden het programma voor de studenten: “We werkten een hele week samen met meer dan 70 studenten uit allerlei verschillende landen. De week begon met kennismakingsspelletjes maar ging al snel over naar meer inhoud. Zo kregen we onder andere les over inclusie. Het is erg leuk om van anderen te horen hoe de verpleegkunde en de gezondheidszorg in hun land georganiseerd worden. De voor- en nadelen naast elkaar leggen is superboeiend. Naast de lessen bezochten we ook een aantal interessante plaatsen zoals een school voor kinderen met migratieachtergrond en een daklozencentrum. Deze namiddag geven we samen met andere studenten voor het hele congres een presentatie over mental health en social exclusion!
Maar we kregen ook wat tijd om de stad gezellig te verkennen en een gratis citytrip naar Barcelona van Klaas!”
 

Deel dit