Roomies
Verhaal

Ware zegetocht van alumni RITCS-Regie Flo en Kato met VRT-reeks Roomies

Als je een beetje mee bent met het online tv-aanbod van de laatste weken, dan heb je het ongetwijfeld gezien: het ongelooflijke enthousiasme van recensenten en kijkers over de reeks Roomies van Flo Van Deuren en Kato De Boeck.

Deze twee ex-RITCSers (Audiovisuele Kunsten - Regie) werkten al tijdens hun studie intensief samen. Nu pakken ze met productiehuis De Wereldvrede uit met ‘ROOMIES’, een webserie over twee lesbische huisgenoten. En de sterren vliegen hen om de oren: 4 op HLN online, 4,5 bij HUMO, en De Standaard gebruikt woorden als "de interessantste TV-makers van het moment". De Morgen bejubelt het megatalent van de twee hoofdrolspelers Ahlaam Teghadouini en Laura De Geest. "Met een eigentijds portret van twee jonge, zoekende vrouwen op kot in Brussel loodsen ze Vlaamse tv-fictie de moderne tijd binnen" lezen we ook nog in De Standaard.  (Excuses voor de betaalmuren).

Bruzz ging dan weer dieper in op de ontstaansgeschiedenis van de reeks. De reeks is immers niet alleen het verhaal van het koppel, ook Brussel speelt een hoofdrol. Iedereen die al eens 's nacht Brussel doorkruiste op de step zal met een gevoel van herkenning kijken. 

De serie werd gelanceerd naar aanleiding van  Film Fest Gent. Het festival is dit jaar aan haar 49e (!) editie toe. Want niet alleen films maar ook series waren er dit jaar te zien op het grote scherm. 

De serie is te bekijken op VRT MAX, bekijk hieronder alvast de trailer. Foto (c) VRT.

 

Deel dit