Cultuur

Proficiat, je studeert in de grootste studentenstad van België. Have fun, trek erop uit en ontdek het prachtige Brussel. Blijf op de hoogte van wat er leeft in Brussel/wat is er te doen in Brussel? 

  • De beste instagram accounts om op de hoogte te blijven: Brik en Bruzz
  • Abonneer je op de online nieuwsbrief van Bruzz en blijft op de hoogte van het (culturele) nieuws uit Brussel: BRUZZ nieuwsbrief
  • UitX selecteert de beste cultuuractiviteiten op één pagina. In Brussel, maar ook in Leuven, Hasselt, Gent,... Allez hop, kom uit je kot! 
  • In het RITCS café organiseren we regelmatig optredens, stand-up comedy, live radioshow of kan je terecht voor een gezellige café avond. Check de facebookpagina of instagram. Wil je graag zelf iets organiseren in het RITCS café? Hier kan je de richtlijnen en aanvraag terugvinden! 
  • In de Brusselse bibliotheken kan je terecht om boeken te ontlenen of rustig te studeren. Maar ze organiseren ook heel veel activiteiten. Check zeker eens de agenda van Muntpunt
  • Brussel is the place to be voor musea. Er zijn er heel wat gratis! Sommige altijd, andere alleen de 1ste zondag van de maand en nog andere zijn alleen gratis op de 1ste woensdag van de maand. Ontdek het hier en ga gratis cultuur opsnuiven! 

TIP: Koop een Paspartoe! Dit is een digitale spaar- en voordelen pas waarmee je voordelig kan deelnemen aan cultuur-, jeugd- en sportactiviteiten. Je betaalt slechts 2 euro als je jonger bent dan 26 jaar. Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan is je paspartoe gratis! 

Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming, maar woon je niet in Brussel! Dan kan je via STUVO een voucher krijgen voor een gratis Paspartoe. Stuur hiervoor je bewijs van verhoogde tegemoetkoming naar cultuur@ehb.be

Check ook de nieuwsbrief van STUVO, we geven regelmatig gratis ticket weg! De nieuwsbrief zit automatisch in je studentenmailbox.