pasta
Verhaal

Vertel ons wat jij eet tijdens de lockdown

De collega's van de opleiding Voedings- & Dieetkunde zijn uiteraard gepassioneerd door voeding en de begeleiding naar een gezonde levensstijl.  Binnen het onderwijs, alsook de onderzoekslijnen van de opleiding aan de Erasmushogeschool Brussel zetten ze zich in voor de promotie van een goede gezondheid voor iedereen, conform de derde duurzame ontwikkelingsdoelstelling (SDG3) van de Verenigde Naties.

Daarom hebben ze nu het initiatief genomen om de bevolking te bevragen over hun voedingsgewoontes tijdens de lockdown, om na te gaan of deze verschillen van hun gewoontes voor de lockdown periode. Ze zagen het koopgedrag van droge voeding (zoals pasta, rijst, conserven, …) in aanloop naar de lockdown enorm wijzigingen, en vragen zich af of deze trend zich verderzet in het eetgedrag tijdens het verloop van de lockdown.

Maakt de consument nu gezonde voedingskeuze, mits hij/zij meer tijd heeft voor te koken? Indien je van thuis uit werkt met inwonende kinderen, zorg je er dan voor dat alles vers is, of kies je toch voor een snelle oplossing?  

Dit alles willen ze te achterhalen in een korte vragenlijst van 10 minuten, waarbij ook enkele vraagjes rond fysieke activiteit en sedentair gedrag worden gesteld.  

Neem ook deel!

De vragenlijst staat online tot en met woensdag 22 april en kan teruggevonden worden op deze pagina:  
 

Deel dit