Communicatiedag Communicatiemanagement
Verhaal

VERSLAG Communicatiedag

Een kijkje nemen bij de top van de reclamewereld, een stageplek veroveren of een gastcollege van een professional bijwonen, voor onze eerste- en tweedejaarsstudenten Communicatiemanagement, kon het allemaal op de Communicatiedag.

Er heerst een gezellige drukte in de Erasmushogeschool Brussel. Verscheidene studenten houden bordjes in de lucht, met daarop “bedrijfsbezoek BBDO”, “Darwin”, “Publicis” of “Duval Guillaume”. Het gaat om vrijwilligers, aan het werk voor de jaarlijkse Communicatiedag. Zij begeleiden de tweedejaarsstudenten naar deze communicatietoppers. Daar zullen ze proeven van de sfeer die in topbedrijven zoals deze hangt.

Verder bemerken we enkele gekende figuren. Alumni Sacha Vanbellinghen, Team Manager Marcom bij Colruyt en Nadia Naji, Social Media beheerder bij BRUZZ maken zich klaar om de eerstejaarsstudenten via cases een inkijk te geven in hun vakgebied.

Na de middag stond PR-goeroe Bram Boriau van Talking Birds op het programma, die legde het begrip PR van A tot Z uit aan de studenten. De tweedejaarsstudenten konden na terugkomst een boeiend gastcollege van Bernard Polet bijwonen. Bernard is de oprichter van het gerenommeerde IndianDribble.

Afsluiten deden we met een open stage happening, waar studenten trachtten een stageplek te scoren voor 2020.

Arno Herremans
Organisatieteam Communicatiedag