Zie mij musical
Persbericht

Veerle Baetens regisseert nieuwste productie van bachelorstudenten Musical - Persbericht

Veerle Baetens, alumna van de Musicalopleiding van het Koninklijk Conservatorium Brussel, houdt deze keer zelf de touwtjes in handen van de nieuwste productie van de bachelorstudenten Musical. Samen met haar jaargenote Cat Vanderstappen regisseert zij de musical ‘Zie mij’, gebaseerd op het toneelstuk ‘Pool (no water)’ van de Brit Mark Ravenhill. De première vindt plaats op donderdag 21 maart 2019.

‘Zie mij’ is een originele creatie van de derdejaarsstudenten Musical van het Koninklijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel). Voor deze musical vertrokken zij van het toneelstuk ‘Pool (no water)’ uit 2006, dat een aantal scherpe thema’s uit de eigenzinnige kunstwereld blootlegt: concurrentie, jaloezie, machtswellust, status, … 
Op basis van artistiek onderzoek onder leiding van Veerle Baetens en Cat Vanderstappen creëerden de studenten een nieuwe musical. Zij hebben hierbij veel geëxperimenteerd en geïmproviseerd. Op deze wijze hebben ze allerlei spelvormen onderzocht en werd hun bijdrage groter dan alleen het vertolken van een rol.

Muziek van George Michael versterkt de sfeer

‘Zie mij’ vertelt het tragikomische verhaal van De Groep. Zij noemen zichzelf Kunstenaars, die alles met elkaar delen: atelier, woonst, lief, leed, mislukking, succes, elkaar … Tenminste zo lijkt het, want wanneer één van hen na een grote doorbraak naar een villa met zwembad in L.A. verhuist, verandert alles waar De Groep eens voor stond. De songs van George Michael, wiens roem eveneens een schaduw over zijn leven wierp, versterken de plot en de persoonlijke intenties van de personages. ‘Zie Mij’ is een wervelende musical. De klemtoon ligt niet op spektakel, grootsheid of franje, maar eerder op waarachtig spel, versterkt door de interpretatie van de songs.

Meer info kan je hier lezen. 

Deel dit