TRM met LZSB onder de Skatebowl-brug
Verhaal

Veel vrije tijd voor studenten Toerisme- & Recreatiemanagement...

Op uitstap om te leren uit de praktijk

Als er in de les gesproken wordt over recreatiedomeinen, landschapsparken, vrije tijd in de stad en duurzame recreatie, dan willen we dat ook in het echt gaan bekijken en ervaren. We trokken dit jaar onder andere naar Luik, Kortrijk en Rotterdam. De eerstejaars werden uitgenodigd door collega-studenten van Luik en kregen een peer-to-peer rondleiding in een boeiende Waalse stad.

Het tweede jaar trok richting Kortrijk en kon er al fietsend de steeds hipper wordende stad verkennen. De studenten werden ondergedompeld in uitdagende workshops theater, muziek en koken met insecten! Heel bijzonder was de uiteenzetting van Lieve Zusjes en Stoere Broers (LZSB#), een groep creatieve geesten en lefgozers die de publieke ruimte in Kortrijk een stuk gekker en aangenamer maken met hun schitterende ideeën voor hippe picknicks, party's, filmavonden en wat ze ook maar kunnen bedenken. Het kan anders en het mag soms ook anders: eigentijds, creatief, duurzaam en toekomstgericht.  De studenten gingen in de stad op zoek naar 'verloren' plekjes en werden uitgedaagd om er een origineel event voor te bedenken. Niet makkelijk, maar wel pittig en dat is wat we willen.

De lessenreeks Recreatie- en Leisuremanagement van de tweedejaars werd afgesloten met een treintrip naar Rotterdam. Een geweldige stad om te ontdekken!

Deel dit