Student EMS
Verhaal

Veel bedrijvigheid in het EMS-labo: Eerstejaars voltooien hun projecten

Het einde van het academiejaar nadert en dat betekent één ding: het EMS-labo van de Erasmushogeschool Brussel bruist van de activiteit! Onze eerstejaars studenten Elektromechanische Systemen hebben keihard gewerkt aan hun projecten en het resultaat mag er wezen. 
Een kijkje achter de schermen bij de diverse projecten: 

Samenwerking met Colruyt: Kamiel, Mohammed, Josué & Neal aan de slag

Kamiel, Mohammed, Josué en Neal zijn aan de slag gegaan voor Colruyt. Ze hebben onderhoud uitgevoerd en upgrades aangebracht aan verschillende machines, zoals de vaatwasmachine, de koteletsnijmachine en de gehaktmolen. Daarnaast hebben ze ook de projectkosten berekend.

Neal: "De opleiding is heel laagdrempelig. Je kan ook starten zonder achtergrondkennis. De leerkrachten ondersteunen de studenten echt, ook wanneer ze pas in februari beginnen."

Josué vult aan: "Klopt, de opleiding start echt vanaf nul. Vanuit welke richting je ook komt, het is een haalbare opleiding. Natuurlijk is het wel wat gemakkelijker als je een beetje technische voeling hebt," lacht hij.

Innovatieve meet- en regeltechnieken van Robbe & Sven

Robbe en Sven hebben zich vastgebeten in een project dat een dydactische opstelling voor meet- en regeltechnieken omvat, met name gericht op de petrochemische en voedingssector. Dit jaar hebben ze de basis gelegd voor een systeem dat in de toekomst door hun opvolgers verder wordt ontwikkeld. Volgend jaar staat de integratie van de sensoren op de planning. 

"We kregen de kans om vooral rond onze eigen interesses te werken met dit project. Zo wou ik graag voornamelijk aan de slag met elektriciteit terwijl andere studenten het mechanica-gedeelte op zich namen," aldus Robbe.

Veiligheidsoplossingen van Bilal Benali

Bilal Benali heeft zich toegelegd op de veiligheid in het lab. Hij installeerde noodstoppen voor de robotarmen, die zorgen dat alle bewegingen onmiddellijk stilvallen bij het indrukken van de noodknop of bij het openen van de veiligheidskooien. Daarnaast installeerde hij een slot dat toegangen registreert. 

"Ik vind vooral de combinatie van de theoretische lessen en de praktische labs erg fijn," zegt Bilal. 

Montage & onderhoud van Anderson & Ryan

Anderson en Ryan gingen aan de slag met de montage, het onderhoud en de reparatie van machines, zoals de kolomboor, cirkelzaag en freesmachine. Daarnaast hebben ze een gedetailleerd onderhoudsplan geschreven en onderzoek gedaan naar leveranciers voor vervangstukken. Ze draaien zelfs enkele vervangstukken helemaal zelf. 

"De opleiding is een fijne mix tussen elektriciteit & mechanica," vertelt Ryan.

Het is duidelijk dat de toekomst van elektromechanische systemen in goede handen is! 
We kijken ernaar uit om te zien hoe ze hun kennis en vaardigheden verder ontwikkelen in de komende jaren. 

EMS
EMS - uitleg docent aan leerling
EMS
EMS - student robotarm
EMS - vervangstukken draaien
EMS
EMS - studenten aan computer
EMS - docent geeft uitleg
EMS - plan lezen
EMS - student voert onderhoud uit
EMS student
Deel dit