Hotelmanagement alumnus Yannick Bouts wordt op 1 juli general manager van La Réserve in Knokke-Heist, het grootschalige hotelproject van ondernemers Bart Versluys en Marc Coucke. Tot dan blijft hij in dienst in het Kasteel van Ordingen. Verluys en Coucke willen van La Réserve het meest toonaangevende luxehotel van het land maken. Nadat ze eerder al driesterrenchef Peter Goossens aan boord haalden, pakt het hotel nu uit met Yannick Bouts, een naam als een klok in het wereldje. Wij zijn trots, proficiat!
“De ambities liggen hier geweldig hoog”, zegt Bouts. Coucke en Versluys ambiëren niks minder dan een vijfsterrenhotel. Momenteel ondergaat het hotel dan ook een volledige metamorfose. Letterlijk met de verbouwingen, maar ook figuurlijk. Coucke en Versluys zijn namelijk volop bezig met het verder samenstellen van hun team. De hotelgasten zullen – zowel voor ontbijt, lunch als diner – kunnen genieten van de keuken van Peter Goossens. En de verwachtingen zijn hoog. La Réserve moet een culinaire hotspot worden, zowel voor gasten van het hotel als voor de bezoekers van Knokke-Heist.
Kasteel van Ordingen
Op dit moment is Yannick Bouts nog aan de slag in het prestigieuze Kasteel van Ordingen. Het doel daar toen hij begon? Het hotel upgraden naar vijf sterren en lid worden van de mondiale horecavereniging Relais & Châteaux. Een doelstelling die hij al binnen het jaar haalde.