geen paniek
Verhaal

Toerisme in tijden van corona

Hoewel iedereen plots aangemaand werd om contact te vermijden en binnen te blijven, was toerisme nog nooit zo brandend actueel. Want hoe meer iedereen zich opsloot, des te groter werd de hunkering naar vrijheid, ontspanning en échte vakantie.

Op de vraag of toerisme nog wel relevant is in deze onzekere tijden antwoordt Chris De Smedt, opleidingshoofd Toerisme- en Recreatiemanagement, volmondig “JA”. Deze plotse stilstand heeft ons ertoe aangezet na te denken over onze drijfveer voor vakantie. Uiteraard is die voor iedereen verschillend. Toch is er één constante, namelijk meerwaarde. Lees er alles over in deze geweldige artikels:

We zijn vergeten waar toerisme eigenlijk om draait - Knack
Stilstaan bij onze eigen vakantiebehoeften - Reizen naar morgen
Chris De Smedt

Ook onze studenten bleven niet bij de pakken zitten en zagen deze moeilijke periode als een kans om nog creatiever aan de slag te gaan, om bedrijven in de toeristische sector een handje te helpen en om te bewijzen dat toerisme veel meer is dan all-in pakketreizen.

Zelf inspiratie nodig, nu de grenzen weer open gaan? Of zoek je net naar leuke alternatieven dichtbij huis voor de perfecte “staycation”? Klik dan zeker even door naar TRM Bulletin, een geschreven walhalla vol boeiende verhalen en leuke tips voor de avontuurlijke durfal, de kunstzinnige fotograaf, de toerist-in-eigen-land, de culinaire hipster, de doe-maar-gewoon-dagtripper, de ecologische cultuurfreak, de relaxerende levensgenieter…

Wil je nog meer weten? Bekijk dan zeker hieronder wat onze creatieve TRM’ers allemaal hebben uitgevreten tijdens de afgelopen maanden.

Deel dit