hack the future
Verhaal

Studenten Toegepaste Informatica winnen voor 3e keer de Flexso Hack The Future Contest

Enkele studenten Toegepaste Informatica deden mee aan de jaarlijkse hackathon 'Hack The Future' en winnen voor de derde keer de Flexso Hack The Future Contest. Daarnaast won een ander EhB-team de publieksprijs. 

Tijdens de hackathon daagt de Cronos Group toekomstige IT-experten uit om een groot identiteitsmysterie op te lossen. Hierbij moeten de studenten al hun creatieve en technische skills tonen. De ideale manier om hun opgedane kennis om te zetten in de praktijk en zich voor te bereiden op hun latere carrière. Bovendien komen studenten er in contact met bedrijven voor een stageplek of eerste job. “Vanaf het eerste jaar wordt het werkveld betrokken bij onze opleiding. Door onze studenten te trainen in echte business cases, in samenwerking met topbedrijven, ontwikkelen ze een serieuze voorsprong in de markt”, vertelt Robin Bervoets, docent Business IT. 

Onze business IT studenten staan zeer hoog aangeschreven bij de bedrijven. Lang vóór ze afstuderen hebben de meesten reeds hun eerste contract op zak. De reden daarvoor zien we hier zeer duidelijk bij deelname aan de meest epische hackathon van België.

Steve Weemaels
opleidingshoofd Toegepaste informatica
Deel dit