Studenten krijgen les over CLIL
Verhaal

Studenten Lager Onderwijs ontdekken wat CLIL is.

1 februari stond voor de eerstejaars studenten Lager Onderwijs in het teken van CLIL (Content and Language Integrated Learning). In CLIL-lessen wordt de leerstof in een andere taal dan de schooltaal gegeven. Dit wordt ook wel immersieonderwijs genoemd. Zo krijgen kinderen in het Nederlandstalig onderwijs bijvoorbeeld een knutselles in het Frans. 

Medestudenten en docenten van het Franstalige Haute-Ecole Francisco Ferrer (HEFF) kwamen op bezoek om ondergedompeld te worden in de wereld van CLIL. Onze studenten volgden 3 CLIL-lessen in het Frans, gegeven door de docenten van HEFF terwijl de hun Franstalige collega's les kregen in het Nederlands. Op die manier konden de studenten zelf immersieonderwijs ervaren. 

Professor Piet Van De Craen (VUB) gaf ook uitleg over de principes van immersieonderwijs en de vele voordelen die daaruit voortvloeien. Kinderen leren niet alleen sneller een andere taal door het volgen van CLIL-lessen, ook de schoolresultaten in het algemeen gaan er merkelijk op vooruit. 

Als Brusselse hogeschool kunnen we dan ook niet anders om de voordelen van tweetaligheid aan te moedigen bij onze studenten. Dankzij de samenwerking met Haute-Ecole Francisco Ferrer willen we het zelfvertrouwen opkrikken voor het geven van Franse les aan kinderen in het lager onderwijs. 

Deel dit