Stage in Kuala Lumpur
Verhaal

Studenten Idea & Innovation Management trekken de wereld in

Zowat 1/3 van de laatstejaars Idea & Innovation Management liep vorig jaar stage in het buitenland. We kregen een verslagje uit Kaapstad en Kuala Lumpur. 

 

Amber Van Gool sleepte een VLIR UOS beurs in de wacht en vloog voor haar stage naar Zuid-Afrika. Daar werkte ze als Innovation Consultant bij Kids Of Nature, een travel & lifestyle agency in Kaapstad.

Een kleine 10 000 kilometer daarvandaan zat Louise Van Laere bij Tandemic, een Social Innovation Lab in Kuala Lumpur (Maleisië). Ze vertellen zelf over hun ervaringen:

 

Amber vertelt over Kaapstad

"Mijn mentor en ik zijn de enige 'werknemers' in het bedrijf en we hebben een heel persoonlijke en flexibele manier van werken. Geen ‘9 to 5’ en geen ellenlange vergaderingen. Ik werk voornamelijk vanuit Spinstreet, een co-working space en de dagelijkse meetings met mijn mentor gaan door bij haar thuis of in de stad met een koffie in de zon. Sorry jongens, ik kan daar moeilijk over liegen, dat zou oneerlijk zijn."

Het klinkt ontspannen maar het is hard werken, met veel verantwoordelijkheden.

"Wat we doen passioneert me enorm en daardoor werk ik alsof het mijn eigen bedrijf is. We zijn nu bezig Kids of Nature in een volledig nieuw jasje te steken aan de hand van een co-creatie project. Daarnaast pas ik me aan aan de levensstijl en cultuur van Zuid-Afrika: water halen aan de bron om 4u 's morgens, yoga om 6u, 2 minuten douchen met de zandloper ernaast en een emmer tussen je benen, koffiebars die opengaan om 6u30 en het werk dat begint om 8u. Ik leerde biltong eten en belangrijk: na zonsondergang ga ik niet meer alleen op straat…"

Amber in Kaapstad

Louise ging aan de slag in Kuala Lumpur (Maleisië).

"Wat Maleisië zo boeiend maakt zijn de verschillende etnische, culturele, en religieuze achtergronden. Kuala Lumpur is dan ook een stad vol contrast en diversiteit maar mensen zijn hier enorm respectvol en hoffelijk tegenover elkaar. Bij Tandemic werken 12 gedreven medewerkers van 8 verschillende nationaliteiten en de diversiteit zorgt vaak voor interessante discussies bij het samenwerken."

Louise werkt bij het trainingsteam dat bedrijven helpt om te innoveren, o.a. met praktische 2-daagse ervaringsworkshops Design Thinking.

"Als nieuwkomer kwam ik terecht in een hecht team maar de manier waarop ik werd verwelkomd, zorgde ervoor dat ik me er meteen thuis voelde. Ik heb al enkele workshops helpen faciliteren. Er wordt vaak tot ‘s avonds laat doorgewerkt, maar rond 19u15 verzamelt iedereen in de gemeenschappelijke ruimte om samen door te werken en van de zonsondergang te genieten. Ons kantoor is namelijk op de 24ste verdieping. Wel, om precies te zijn 23A, aangezien 4 hier wordt beschouwd als een ongeluksgetal.... We hebben een prachtig uitzicht en de werkruimte is ideaal voor creatieve geesten! Door de week gaan we vaak samen muurklimmen of doen we aan yoga om weer tot rust te komen na een lange werkdag."

Louise In Cameron Highlands
Deel dit