Studenten verpleegkunde EhB
Verhaal

Prachtig rapport voor opleiding verpleegkunde

Vorig jaar namen we een bevraging af bij onze oud-studenten verpleegkunde. Als ervaringsdeskundigen zijn zij een ideale graadmeter om onze opleiding te beoordelen. Bovendien zijn ze aan het verder studeren of aan de slag. Ze kunnen ons dus ook vertellen of onze opleiding hen goed voorbereid op verder studeren of werken. 

Studenten zeer tevreden

Onze oud-studenten kijken tevreden terug op hun tijd bij EhB. Van alle bevraagde studenten zegt 90% tevreden of heel tevreden te zijn over onze opleiding verpleegkunde.  
Als sterkste punt staat helemaal bovenaan het lijstje het sterke docententeam. Goede lesgevers met het hart op de juiste plaats, de nodige expertise en veel oog voor de student. De afstand tussen docent en student is klein en dat kunnen de oud-studenten duidelijk appreciëren. Ze vinden het ook een meerwaarde om van een verscheiden team les te krijgen: van psychologen, tot verpleegkundigen uit de praktijk, gespecialiseerde artsen, advocaten, maatschappelijk werkers,…

Student staat centraal

Onze student staat centraal en dat voelen ook de oud-studenten. Ze kunnen steeds bij docenten terecht. We luisteren naar hen en wanneer ze feedback geven, houden we daar rekening mee. Iedereen krijgt kansen en wordt individueel opgevolgd. 

Veelzijdig

De inhoud van onze opleiding scoort ook erg hoog. De oud-studenten vinden dat de opleiding over een goede verhouding tussen theorie en praktijk beschikt. Dankzij de verschillende zorgdomeinen die over onze opleiding verdeeld zijn, beleven ze de veelzijdigheid van het beroep. Die veelzijdigheid komt hen ook van pas in het werkveld. Ze kunnen met hun diploma alle kanten uit.  
 

“TOP SCHOOL EN TOP DOCENTEN!!!!!!!! Docenten staan heel dicht bij de studenten (…) Ik geef jullie gegevens steeds door aan mensen die verpleegkunde willen studeren! De meest aangename tijd van mijn leven, heb ik dankzij Erasmushogeschool gedurende 3 jaar mogen beleven met tal van prachtige mensen die het hart op de juiste plaats hebben voor verpleegkunde en zorg! Ikzelf ben er als hoog sensitief persoon zeer goed opgevangen en ondersteund geweest (…) Dank u!!!!!!”

Oud-student verpleegkunde

Werkzekerheid

Binnen de 6 maanden zijn zo goed als alle studenten aan het werk. Ongeveer 93% van hen werkt als verpleegkundige. Een grote groep oud-studenten studeert -al dan niet in combinatie met een eerste job- verder. De grootste groep van hen volgt een Banaba, een kwart volgt een masteropleiding en de anderen specialiseren zich via een postgraduaat. 

Werkpunten

Er kwamen ook een paar werkpunten uit de enquête naar voor. Daar gaan we uiteraard mee aan de slag. Studenten gaven aan dat ze zouden inzetten op nog meer praktijk en nog meer stages. Sinds de studieduur naar vier jaar werd gebracht is hier zeker ruimte voor voorzien binnen het huidige programma. 
 

Deel dit