Studenten biomedische laboratoriumtechnologie
Verhaal

Oud-studenten erg tevreden over opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie

Vorig jaar namen we een bevraging af bij onze oud-studenten Biomedische Laboratoriumtechnologie. Als ervaringsdeskundigen zijn zij een ideale graadmeter om onze opleiding te beoordelen. Bovendien zijn ze aan het verder studeren of aan de slag. Ze kunnen ons dus ook vertellen of onze opleiding hen goed voorbereid op verder studeren of werken.

Bijna alle studenten tevreden

Onze oud-studenten zijn heel tevreden over onze opleiding. Maar liefst 97% van de studenten is tevreden over zijn keuze voor Biomedische Laboratoriumtechnologie aan de EhB. Met stip op één in het lijstje met sterke punten is het feit dat de studenten bij EhB centraal staat. Dat uit zich in een traject en begeleiding op maat voor elke individuele student.
Na EhB zijn de studenten het studeren nog niet beu. Iets meer dan de helft van de studenten studeert verder. Het grootste deel gaat voor een masterdiploma. Eén op vier volgt een bijkomende afstudeerrichting (MLT-FBT).

Inhoudelijk top

De inhoud van onze opleiding scoort ook erg hoog. De oud-studenten vinden dat de opleiding over een goede verhouding tussen theorie en praktijk beschikt. Dankzij allerlei groepswerken en opdrachten leren onze studenten op een degelijke manier verslagen en rapporten lezen en schrijven. Dat komt binnen het werkveld mooi van pas.

 

“Zeer goede begeleiding is de troef van de EhB! Het docentenkorps staat kort bij hun studenten en dat wordt geapprecieerd. Inhoud van de lessen van hoog niveau wanneer ik vergelijk met andere hogescholen(…) Vele kansen in het werkveld door de brede basis en de kritische kijk”

Oud-student Biomedische laboratoriumtechnologie

Afstudeerrichting later kiezen

Dat we als EhB als enige in Vlaanderen onze studenten pas in het laatste jaar hun afstudeerrichting laten kiezen, ervaren de studenten als heel positief. Ze geven aan dat ze pas na het tweede jaar een duidelijk zicht hebben op de verschillen tussen MLT en FBT. Op die manier kunnen ze op een gefundeerde manier een weloverwogen keuze maken.
Binnen de zes maanden na afstuderen hebben alle studenten (behalve diegenen die verder studeren) werk gevonden. 75% van hen werkt -weinig verrassend- in een labo.

Verder aan de slag

Er kwamen ook een paar werkpunten uit de enquête naar voor. Daar gaan we uiteraard mee aan de slag. Studenten gaven aan dat een kijkstage hen nog meer zicht zou geven over het verschil tussen MLT en FBT. We nemen daarom vanaf volgend jaar een kijkstage mee op in het programma voor het tweede jaar BMLT.
De algemene vakken in het eerste jaar zoals  chemie en wiskunde bevatten voor een aantal studenten te veel herhaling uit het secundair onderwijs. Daarom worden die vanaf volgend jaar anders georganiseerd. Voor sterke studenten met een goede vooropleiding komen er extra uitdagingen in de vorm van projecten.

97%
tevreden

Binnen
zes
maanden
werk

58%
studeert
verder

Student
     =
centraal

“Het is het beste gecombineerd van alle mogelijke factoren die voor studenten een vereiste zijn: zeer goede opleiding die constant verbetert, perfect opgeleide docenten die steeds klaar staan voor studenten, leuke rustige campus, enz.”

Oud-student Biomedische laboratoriumtechnologie

Ontdek onze opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie tijdens onze infodag of kom eens lang tijdens een openlesdag

Deel dit