Op verkenning in Istanbul
Verhaal

Op Erasmus in Azië

Elk jaar zet het departement Onderwijs en Pedagogie in op het verkennen van nieuwe stage- en studieplaatsen binnen Europa. Grenzen verleggen is voor ons dan ook heel belangrijk en dat dus niet alleen in figuurlijke zin. Zo ging afgelopen week een collega uit de opleidingen Pedagogie van het jonge kind en Kleuteronderwijs op verkenning naar Istanbul, Turkije.

Hoewel stage in deze omgeving nu al kan, vinden we het belangrijk om regelmatig zelf te peilen naar het klimaat en nieuwe mogelijkheden te verkennen. 

We werden dit jaar dan ook zelf uitgenodigd door een potentiële partner, de nieuwe GEDIK University (www.gedik.edu.tr). De universiteit werd nog niets lang geleden opgericht met als doel zoveel mogelijk jongeren de kans te bieden om te kunnen studeren. Een leuk weetje: de universiteit ligt in het deel Turkije op het Aziatisch continent!

Tijdens het bezoek ontmoetten we de collega’s van de universiteit en gingen we op bezoek bij een van hun projecten: een sportcentrum voor kinderen en jongeren met een beperking. In dit project komt onderzoek, onderwijs en de praktijk heel sterk tot samenwerking. 

Meer weten? Neem contact op met je docenten en bekijk wat er allemaal mogelijk is! 

ps: Oefen je beste Turks door ook hun blogbericht te lezen! (https://www.gedik.edu.tr/saglik-bilimleri-fakultesi-haberler/cocuk-gelisimi-bolumu-olarak-ilk-erasmus-ziyaretcimizi-agirladik)

enkele sfeerbeelden

Bert Wastijn met Turkse collega's in Istanbul.
Gedik universiteit
Sportcentrum voor kinderen en jongeren met een beperking.
Op bezoek in Istanbul.
Deel dit