Office management in Dornbirn
Verhaal

Office Management in Dornbirn

De EUROPEAN PRACTICE ENTERPRISE TRADE FAIR is een internationale beurs voor zowel studenten hoger onderwijs als volwassenen en studenten uit het secundair onderwijs. Verschillende groepen/scholen moeten een fictief bedrijf runnen en vertegenwoordigen door een stand op te zetten tijdens deze beurs. Het doel? Zo veel mogelijk verkopen!

Tijdens de week van 19 November 2018, trokken Office Management met vier derdejaarsstudenten naar Dornbirn, Oostenrijk. Hier namen we, samen met vier studenten van HOGENT, deel aan de eerste ‘EUROPEAN PRACTICE ENTERPRISE TRADE FAIR’. Deze beurs werd georganiseerd door EUROPEN-PEN INTERNATIONAL met als executive director Scott Mitchell.


Op zo'n beurs krijgen we enorm veel verantwoordelijkheid. Aan het begin van deze driedaagse werden we benoemd tot ‘mystery shoppers’. Elk van ons bezocht enkele standen, aan de hand van een vragenlijst gaven wij de deelnemers advies en een score. Op het einde van de beurs overhandigenwe dit aan hun docenten.

Je krijgt de kans om mensen die op dezelfde hoogte staan te beoordelen wat raar, maar ook enorm leerrijk is. Een ander leuk aspect van deze beurs is de meertaligheid. Gedurende dit evenement kregen we de kans om ons Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, … bij te schaven. Er nemen zelfs scholen deel uit Korea en China! Nog een evenement dat plaatsvindt tijdens deze beurs is de GEC. Dit is een kleine wedstrijd onder studenten van verschillende internationale scholen. Maanden op voorhand krijgen zij een casus toegestuurd van de organisatie. Eens ter plaatse worden ze onderverdeeld in groepen om de casus op te lossen. Zo werk je samen met studenten uit alle hoeken van de wereld.

Onze rol in dit verhaal? Wij deden de marketing (Social Media), hielden hen drie uur lang in het oog tijdens de voorbereidingen, stonden hen bij tijdens hun presentaties, met andere woorden : wij waren hun begeleiders. Ook de internationale juryleden kwamen onder onze vleugels. Gedurende deze drie dagen werden wij begeleid door Victoria Hädler (a.k.a. Vicky), een erg gepassioneerde en enthousiaste jonge vrouw en de assistente van Scott. Zij leerde ons de kneepjes van het vak. Het was enorm inspirerend en fijn om met hen beide te mogen werken. We’ll love her forever! Buiten Scott en Vicky leerden we ook andere OM- studenten kennen uit Gent wat ook zeer fijn was!

We vonden dit een geslaagde eerste editie en zouden het zo opnieuw doen. Het is een heel mooie kans om veel bij te leren op alle vlakken én internationaal te netwerken.

Wij danken natuurlijk onze eigen Erasmushogeschool alsook EUROPEN-PEN en HOGENT voor deze unieke kans!

Deel dit