cybersecurity
Verhaal

Nieuw: Micro-Credential Cybersecurity & Ethical Hacking

Vanaf academiejaar 2023-2024 starten we met de nieuwe micro-credential Cybersecurity & Ethical Hacking voor IT-professionals en de bedrijfswereld. In de bachelor Toegepaste Informatica kunnen studenten zich nu al verdiepen in deze materie.

Nood aan opleiding Cybersecurity is groot

Tegenwoordig is de wereld meer dan ooit digitaal verbonden . Criminelen profiteren van deze transformatie om zwakke punten in online systemen en netwerken uit te buiten. Wereldwijd heeft cybercriminaliteit een enorme economische en sociale impact op overheden, bedrijven én individuen. In België is de cybercriminaliteit de laatste 5 jaar met maar liefst 175% toegenomen (bron). Niet alleen werd in 2021 bijna 1 op de 8 Vlaamse bedrijven het slachtoffer van een cyberaanval, maar werd ook 40% van de kleine KMO's geconfronteerd met onbruikbaar gemaakte ICT systemen (bron).

De meerderheid (94,2%) van de Vlaamse bedrijven nemen reeds basismaatregelen om zich te beschermen tegen cyberrisico’s, maar deze zijn ruim onvoldoende gezien het toegenomen gevaar. Net omdat de vraag naar experten zo groot is, biedt de opleiding Toegepaste Informatica vanaf 2023-2024 de micro-credential Ethical Hacking aan. Gewapend met dezelfde kennis en tools van kwaadwillige hackers, beoordelen ethical hackers de beveiliging van computersystemen door te zoeken naar kwetsbaarheden. Hierdoor kunnen zowel overheden als bedrijven hun systemen performanter beveiligen.

We hebben een specialisatietrack Cybersecurity in de bachelor Toegepaste Informatica. Deze bestaat uit vakken zoals Network Security, Software Security en Ethical hacking.  Daarnaast doorspekken we de opleiding met aspecten zoals software beveiliging, GDPR en databeveiliging, zodat alle studenten over voldoende bagage beschikken om bedrijfsveilige applicaties en netwerken uit te bouwen of als securityprofessional aan de slag te gaan.

Johan van den Broek, Bram Drabbé & Johan Peeters
Docenten Ethical Hacking, Cybersecurity & Network security

Meer weten over deze nieuwe opleiding? Contacteer steve.weemaels@ehb.be.

Deel dit