Graduaat Rechtspraktijk HBO5
Verhaal

Met Rechtspraktijk naar het federale parlement

Op 26 oktober bezochten de studenten van het graduaat Rechtspraktijk het Federaal Parlement te Brussel in het kader van het vak ‘Grondwettelijk recht’. Op deze manier konden zij ervaren hoe het grondwettelijk recht zicht vertaalt in de praktijk en wat de invloed van de Belgische politiek hierop is.

Het bezoek begon met een strenge veiligheidscontrole. Vervolgens stond Parlementslid Els Vanhoof de cursisten te woord, vertelde zij hen meer over het dagelijks leven van een parlementariër en beantwoordde ze de vragen van de cursisten over de meest uiteenlopende thema’s.

Na een uitgebreide rondleiding in het parlementsgebouw, met bezoeken aan onder andere de senaat, de leeszalen en de commissiezalen, woonden we het vragenuurtje van de plenaire vergadering bij waarbij de Kamerleden de federale ministers kunnen ondervragen over actuele onderwerpen.

Kortom, een leerrijke namiddag die aantoonde dat grondwettelijk recht niet enkel bestaat uit theoretische principes, maar ook zeker een belangrijke rol speelt in de Belgische staatsinrichting.

Deel dit