Aquafin
Verhaal

Leren in het echt: Toegepaste Informatica werkt samen met Aquafin

De opleiding Toegepaste Informatica heeft er een nieuwe partner bij. Samen met Aquafin ontwikkelde de opleiding een on-the-field lesmodule binnen het vak Business IT Essentials. Hierbij worden de studenten geconfronteerd met de realistische noden van een bedrijf zoals Aquafin. 

De studenten kregen de opdracht om een geautomatiseerd waterzuiveringssysteem voor het jaar 2050 te creëren. Om deze case succesvol uit te voeren, moeten de studenten al hun kennis over bedrijfsprocessen, artificiële intelligentie, cloud computing en Internet Of Things toepassen. 

Dankzij een samenwerking met Aquafin, kunnen onze studenten in aanraking komen met cases die we vanuit het onderwijs nooit zelf zouden kunnen inrichten. Competenties als out-of-the box denken en ondernemend handelen worden op die manier getraind. Een pracht van een win-win voor beide partijen.

Steve Weemaels
opleidingshoofd Toegepaste Informatica

In coronatijden moeten opleidingen creatief omspringen met trainingen en lessen. Daarom ontwikkelde de opleiding voor deze trainingen live en online modules. 

Als één van de meest innovatieve spelers in Vlaanderen, moeten we constant innoveren en het talent van de toekomst ontwikkelen. In ruil hiervoor, delen we met heel veel plezier een deel van onze expertise.

Gwen Temperman
Aquafin technicus & trainer
Deel dit