Sofia Torfs op de speelplaats.
Verhaal

Leraar worden in het lager onderwijs: ook jij kan het!

Sofia Torfs studeerde vorig jaar via de VDAB bij ons af in de opleiding Lager Onderwijs. Dat deed ze nadat ze er al een stuk van haar carrière had opzitten in de bedrijfswereld. 

Dat je nooit te oud bent om je droom waar te maken vertelt Sofia Torfs op de website van stad Gent. Al van jongs af aan wou ze graag leraar worden. Maar zoals dat in het leven gaat, gaan de zaken niet altijd zoals gepland. Uitstel is echter geen afstel en op 41-jarige leeftijd waagde Sofia toch haar kans. Ze gaf haar job op en startte via de VDAB met de opleiding Lager Onderwijs aan EhB. 

En zij is niet de enige. Aangezien leraar een knelpuntberoep is, kan je starten aan een lerarenopleiding en heb je recht op een uitkering. Verschillende studenten volgen op deze manier bij ons les. Je volgt het reguliere traject en na drie jaar heb je je diploma op zak. 

Maar je kan je studies ook combineren met je job. Heb je al een diploma kleuter- of secundair onderwijs op zak, of een specifieke lerarenopleiding? Dan kan je in het verkort traject volgen. Samen met de trajectbegeleider bekijken we dan hoe jouw traject er zal uitzien. 

Overweeg je ook om een carrièreswitch te maken? Je komt er alles over te weten op onze infodagen op 17 maart, 21 april, 23 juni of 1 september, telkens tussen 10u en 15u. Het hele artikel over Sofia Torfs kan je hier lezen. 

Deel dit