Panoramafoto van Tröpolach.
Verhaal

Leef je uit op de piste met de opleiding Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie!

Elk jaar trekken onze de studenten uit het tweede en derde jaar Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie een week lang naar de Oostenrijkse bergen om er op skistage te gaan. Bedoeling van deze sportreis is om de skivaardigheden aan te scherpen. Maar ook naast de piste krijgen de studenten les. 

Naast het leren inschatten van de ski- en snowboardvaardigheden en -technieken leren de studenten Secundair Onderwijs ook hoe ze zo'n skisportstage praktisch in elkaar moeten steken. Ze zijn dan ook verantwoordelijk voor de activiteiten en moeten ervoor zorgen dat alles vlot verloopt. Een belangrijke vaardigheid die later van pas komt bij het organiseren van sneeuwklassen of andere sportevenementen. 

Nog op het programma staan andere winteractiviteiten zoals schaatsen, rodelen en sneeuwracket wandelen. Zelfs hulpverlening bij lawines komt aan bod. En uiteraard worden er ook theorielessen gegeven rond bijvoorbeeld fysiologische aanpassingen aan de hoogte en materiaalkennis. 

Kortom: een intensieve week die helemaal in het teken staat van wintersporten en alles wat daar bij komt kijken op vlak van organisatie, praktijk tot theorie. 

Heb jij ook zin om al sportend te studeren? Dan is de opleiding Secundair Onderwijs optie 'Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie' echt iets voor jou! Kom een kijkje nemen op onze infodagen of schrijf je in voor een openlesdag

Deel dit