ems
Verhaal

Graduaat Elektromechanische Systemen heeft erkenning binnen

Eindelijk is het officieel: de Vlaamse Regering heeft onze nieuwe graduaatsopleiding Elektromechanische Systemen goedgekeurd, zodat we van start kunnen gaan in september 2020. Niet dat we daaraan twijfelden, maar het opstarten van een nieuwe opleiding moet door heel wat fases gaan, en dit was de laatste.

De nieuwe opleiding richt zich op technische profielen die zich willen specialiseren in een beroep waar veel vraag naar is. Goed opgeleide techniekers vinden immers meteen een job. Precies daarom hebben we fijne partnerschappen uitgewerkt met grote bedrijven - een essentieel onderdeel om de praktijkgerichtheid van het graduaat te garanderen. Onder andere Audi, Colruyt, Engie en MIVB zullen zich engageren om onze studenten actief te begeleiden bij projecten en werkplekleren. Een verdere focus ligt op de organisatie van het werkplekleren, de uitrusting en de werking van de labo’s, het aantrekken van goede docenten en gastdocenten en de praktische uitwerking van de specialisatievakken. 

De studenten krijgen op twee jaar tijd een stevige basis in elektriciteit, mechanica, hydropneumatica en automatisatie.  In het tweede jaar kiezen ze tussen onderhoudstechnieken of meet- en regeltechnieken. De keuze van hun leerbedrijf zal dan nog een bijkomende bedrijfsgerichte specialisatie toevoegen. De opleiding gaat door op campus Kaai in Anderlecht.

Meer info over de studie vind je op deze webpagina. Vragen kun je via dit mailadres stellen.

 

 

Deel dit