gebouw EY
Verhaal

Coronadagboek: van stage tot job

Ik ben Myriam Oumzil, laatstejaarsstudente Office Management. Dit jaar heb ik de kans gekregen om twaalf weken stage te lopen bij Ernst & Young, kortweg EY. Mijn rol was het ondersteunen van het departement CAD (Centralized Audit Delivery). Dit departement ondersteunt de audit-afdeling. 

In het begin dacht ik dat ik puur administratieve taken ging krijgen. Toen we de eerste dagen meer informatie kregen was ik een beetje in de war. Ik zag meteen dat het meer auditgerichte administratieve taken zouden zijn. In het begin vond ik het een beetje moeilijk omdat ik dit soort taken nooit had ontvangen tijdens mijn vorige stages, maar eens ik eraan begon en ik het begreep, ging het al veel beter.

In ieder geval vond ik het super leerrijk om nieuwe dingen te leren waarvan ik vroeger nooit gehoord had. Wat ik ook echt graag had was dat er een leuke sfeer heerste. Mijn team bestond alleen uit jongeren van ongeveer mijn leeftijd en dit zorgde ervoor dat we elkaar meer begrepen en dat we goed met elkaar omgingen. Het was de eerste stage waar ik auditgerichte taken heb kunnen uitvoeren en ik ben hier heel dankbaar voor. 

Van thuiswerk tot vast contract

Mijn stagementor heeft me na één maand stage een contract aangeboden. Ik had het echt niet verwacht, zeker met de bijzondere omstandigheden van het coronavirus; na twee weken stage moest ik immers van thuis uit werken. Ik had tijd om erover na te denken tot het einde van mijn stage. Twee weken voor het einde van mijn stage heb ik mijn beslissing genomen. Mijn stage verliep echt goed en ik kon deze kans zeker niet negeren. Het CAD-team is super blij om mij na mijn studies te verwelkomen, en ik ook natuurlijk!

De samenwerking met Myriam en met haar school was als een droom. Alles is vlekkeloos verlopen! Waarvoor dank!

Shannah Gunst
Senior Manager bij EY Belgium.
Deel dit