mars inc
Verhaal

Coronadagboek: ook office managers trekken hun plan tijdens hun stage

Alexia Mitsis, derderjaarsstudente Office Management, begon net aan haar stage toen de wereld stilviel. Gelukkig was ze nog steeds welkom bij haar stagebedrijf, Mars, zij het in de vorm van thuiswerk. Alexia vond haar weg en blikt voor ons even terug. We laten haar zelf aan het woord.

mars, stagebedrijf

"Mars staat voornamelijk bekend voor zijn snoepgoed en chocolade, maar het is veel meer dan dat. Je hebt Mars Wrigley, Mars Food, Mars Edge en Mars Petcare. Hoe zit het nu om stage te lopen bij Mars? Ik zou het geen typisch nine-to-five job noemen. Een stageplaats bij Mars is heel uitdagend, het is erg leerrijk zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je krijgt heel veel verantwoordelijkheid en zal jezelf elke dag opnieuw testen. De eerste dagen kan je misschien wel denken “Wow, hoe geraak ik hierdoor? Hoe manage ik dit allemaal?”, maar wees niet bang om tegen de muur te lopen. You will fall, but you will stand up stronger. Stage lopen bij Mars kan ik alleen maar aanraden, maar je moet wel wat karakter en discipline hebben, flexibiliteit is ook een vereiste in zo’n internationaal bedrijf.  Als je op zoek bent naar een uitdaging, een uitgebreid takkenpakket, en het échte werk, dan zit je juist."

"Stage lopen tijdens een pandemie? Nog altijd mogelijk. Heel wat klasgenoten hebben spijtig genoeg hun stage stop moeten zetten, maar ik heb de kans en mogelijkheid gehad om deze gewoon verder te zetten, van thuis uit. Dit vraagt wat discipline en karakter maar met de juiste steun geraak je er wel door. Uiteindelijk zitten we allemaal in dezelfde situatie. Ik heb bij Mars enorm veel bijgeleerd zowel over mezelf als mijn capaciteiten maar ook over het echte bedrijfsleven. Deze world pandemic heeft ervoor gezorgd dat ik heb leren omgaan met het werk en blijven doorzetten in crisissituaties." 

(De foto betreft niet Alexia.)

foto mars

De opleiding Office Management geeft je de kans om alle richtingen uit te gaan, grijp deze kans en kom uit je comfortzone. Ga op buitenlandse stage, doe ervaring op in verschillende sectoren en vooral “don’t think outside the box, think like there is NO BOX!” wees niet bang.

Alexia Mitsis
Studente Office Management

bron beide foto's: https://nld.mars.com/

Deel dit