CMD in Brussel

Multimedia & Communicatietechnologie

Gepassioneerd door die steeds veranderende geconnecteerde wereld? Ben jij een digitale maker van de toekomst? Kom studeren aan onze Digital-campus in Brussel: Multimedia & Communicatietechnologie, een innoverende opleiding aan de Erasmushogeschool Brussel.

In deze praktijkgerichte opleiding leer je multimediatoepassingen maken zoals apps, websites, virtual reality-games en interactieve installaties. Met behulp van de nieuwste technologieën ga je op zoek naar de perfecte balans tussen design en development.

Meer informatie

Web

Front-End | Back-End | Cloud & Webservices

Word een hard-core webdesigner en -developer. Je leert er werken met de nieuwste en meest geavanceerde webtechnologieën.

Alternate Reality

3D-modeling & -animation | Real-time 3D | X-reality

Creëer toepassingen voor augmented, extended en virtual reality. Je volgt de trends op de voet en innoveert voor de toekomst.

Mobile Appliance

Android | iOS | IoT & AI

Ontwerp en ontwikkel native apps voor mobiele toestellen en multimediale ‘Internet of Things’-toepassingen (IoT).

Interactive Motion

Motion Capture & Live Visuals | Motion Graphics | Generative Motion

Leer professionele audiovisuele producties maken met werkelijke camerabeelden of geanimeerde computerbeelden.

Digital campus

Onze Digital campus bevindt zich in het kloppend hart van de IT- en multimedia-industrie. In en rond Brussel bevinden zich alle grote spelers waar de opleiding mee samenwerkt en die onze afgestudeerden met open armen ontvangen voor een stage of een job. 

Toegepaste Informatica

Toch meer gebeten door Development dan door Design? Dan is Toegepaste Informatica misschien iets voor jou. In deze praktijkgerichte opleiding wordt je opgeleid tot digital expert. Als softwareontwikkelaar, securityspecialist, web architect, netwerk- of systeembeheerder, projectleider, app-programmeur, consultant... bouw je mee aan het Internet of Things van morgen. Dit alles van kleine start-up tot internationaal bedrijf, als zelfstandig ondernemer of werknemer en van eigen land tot ver daarbuiten.

Toegepaste Informatica

Graduaatsopleidingen

Je kunt bovendien op het Digital departement terecht voor 3 graduaatopleidingen. Met een graduaat behaal je op anderhalf of twee jaar een diploma hoger onderwijs. De opleidingen werken heel nauw samen met het werkveld en hebben veel stage of werkplekleren. 

 

Inspirerende labs

Als student Design & Technologie studee­r je op een ruime campus aan het kanaal Brussel-Charleroi. Onze labs zijn optimaal uitgerust en ook de com­puterfaciliteiten zijn afgestemd op maat van je studie. Het departement is bovendien erkend als CISCO Certified Net­working Academy.

Dankzij de herinrichting van de wijk met groenaanplantingen en wan­delstroken langs het kanaal, deelt de campus in het nieuwe elan dat deze Brusselse wijk ondergaat. Een groot voetbalveld zorgt voor de groene toets op de campus zelf. De metro (Delacroix), die de hogeschool met het Zuidstation en het centrum van de stad verbindt, is op wandelafstand gelegen. Maar ook op de wagen is de campus voorzien, dankzij de grote parking voor- en achteraan.

Bereikbaarheid

Adres

campus Kaai
Nijverheidskaai 170
1070 Brussel (Anderlecht)

Check zeker de bereikbaarheidsfiche van campus Kaai.