ICT in the lab 2
Bij- en nascholing

ICT in the lab 2

Voor wie

Beschik je reeds over digitale basisvaardigheden of heb je de navorming ICT in the lab 1 gevolgd?   Dan is deze navorming de ideale vervolgopleiding!
 

Voor wie

Beschik je reeds over digitale basisvaardigheden of heb je de navorming ICT in the lab 1 gevolgd?   Dan is deze navorming de ideale vervolgopleiding!
 

Hoe ziet de opleiding eruit

Wil jij als medische professional bijleren op vlak van de nieuwste IT-technieken in je vakgebied?

In het labo kunnen we niet meer om de impact van de digitale revolutie heen. Denk maar aan: het analyseren van enorme hoeveelheden data, snelle sequencing-methoden, krachtige computermodellen die het gedrag van een cel bestuderen of de chemische processen binnen organismen analyseren. Het zijn slechts enkele veranderingen die we recent gezien hebben. Al deze ontwikkelingen creëren nieuwe uitdagingen. 

In deze cursus haken we in op ICT in the Lab 1 en starten we met enkele geavanceerde modeleertechnieken in R. Daarnaast introduceren we Python. Enerzijds voorzien we laboranten van een basiskennis datamanagement, Python en machine learning, zodat ze actief aan de slag kunnen met deze toepassingen. Anderzijds willen we key-operatoren opleiden die de brug vormen tussen een medisch of farmaceutisch/biologisch laborant (MLT/FBT) en ICT’ers.

De focus ligt op het managen, structureren en organiseren van data. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan het analyseren van gegevens via Python. In Python leren we zowel via bestanden (csv, xlsx,…) en databanken data correct te verwerken. Verder maken we kennis met enkele vernuftige machine learning technieken, toegepast op de medische sector.

Wat leer je

De student heeft kennis van en inzicht in:

 • Data management
 • R revisited
 • Basis programmeren in Python
 • Werken met tekstuele data en databanken 
 • Machine learning in Python
  • Supervised learning
  • Unsupervised learning
  • Reinforcement learning

Lesprogramma

De opleiding start in februari 2024.  De sessies gaan telkens door op dinsdag in de voormiddag.

Maakt onderdeel uit van het postgraduaat Applied bio-informatics in research.

Programma

Na je studie

Attest

Attest van deelname en slagen -  indien deelname aan evaluatievormen: 

Schriftelijk examen (50%), werkstuk (50%)

Deelnemers die vanuit het Postgraduaat ICT-Biotechnology voor dit onderdeel inschrijven en slagen(!), ontvangen een creditbewijs (voor 5 studiepunten). 
Je kan op deze manier gespreid over meerdere jaren voldoende creditbewijzen verzamelen om (alsnog) een PG getuigschrift te bekomen als je in bezit bent van een bachelor- of masterdiploma.

Waar heb je les

Campus Kaai

Nijverheidskaai 170
1070 Brussel

of

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

of

Online

Studiekosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt 450 euro.

Inschrijven

Klaar om je in te schrijven voor 'ICT in the lab 2'? Top!  Vanaf 24 juni 2023 kan je op deze pagina van start met je inschrijving.  Je kan je inschrijving volledig online afronden.

Contact

 • campus Jette
 • Laarbeeklaan 121
 • 1090 Jette