Photo van een man in India
Verhaal

Studenten en docenten kunnen op missie naar India

Sinds begin deze week kan je op de Instagram-pagina van het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking inspirerende posts volgen over Indiase gender-activistes. Ze werden verzameld door EhB-studentes Katya Bohdan (Journalistiek) en Mira Kaloshi (Communicatiemanagement).

Zij verbleven van 6 tot 26 september in New Delhi in het kader van het project CHanGE, Campaign on sexual Health and Gender Equality. Dit project van UCOS wil verhalen van activistes en organisaties die overal ter wereld vechten voor meer gendergelijkheid en voor seksuele en reproductieve rechten breder verspreiden. Naast het team in India, waarvan Katya en Mira, deel uitmaakten, trokken deze zomer ook studenten naar Congo en Oeganda. Hun verhalen zijn ook terug te vinden op deInstagram-pagina en Facebook-pagina. De komende weken en maanden zullen ze hun ervaringen ook verder delen via publicaties en evenementen. Alle informatie hierover is terug te vinden op de website van UCOS vzw: www.ucos.be

Ben je een student en geïnteresseerd om volgende zomer zelf op missie te vertrekken in het kader van dit project? Houd dan zeker de website in het oog. In de loop van november zal een nieuwe oproep verspreid worden.

Ben je een docent en wil je in het kader van je opleiding meewerken aan deze campagne, neem dan zeker contact op met bram.cleys@ucos.be!