Wetenschapsfestival Brussel 2018

Wetenschapsfestival Brussel 2018
Evenement
Data
,
10:00
tot
17:00
Waar?
Muntpunt Brussel
Toegangsprijs
Gratis

Ben je nieuwsgierig naar wat wetenschap en technologie in ons dagelijks leven betekenen? De Erasmushogeschool Brussel nodigt je van harte uit op het Wetenschapsfestival 2018 in hartje Brussel. 

Muntpunt opent op zondag 25 november speciaal de deuren voor een dag vol experimenten, workshops en lezingen. Kom mee op ontdekkingsreis door deze boeiende wereld van meer dan 70 unieke activiteiten. Een greep uit ons aanbod:
 

  • We gaan na of slimme computers uitgerust met artificiële intelligentie kunnen dromen en hoe die er dan uitzien.
  • Kinderen kunnen aan de slag in het lab en een moordmysterie oplossen, een halsketting maken met hun eigen DNA en op 3D-schattenjacht gaan.
  • Je kan op een ludieke en kindvriendelijke manier ervaren hoe nieuw leven ter wereld komt. Via simulaties tonen we hoe een geboorte in zijn werk gaat. 
  • De hele dag door geven we lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals fake news, toekomstonderzoek, klimaatopwarming, deeleconomie, enz.
  • Op onze wetenschapsmarkt kan je experimenteren en proeven doen rond DNA, voeding en gezondheid, digitale gadgets en virtuele realiteit.
  • De allerkleinsten kunnen zich uitleven in het creatieve KIDS-Lab waar ze naar hartelust experimenteren, ontdekken, uitproberen en doen.
  • En nog veel meer…

De vier Nederlandstalige hogescholen en universiteiten in Brussel organiseren samen met Muntpunt dit Wetenschapsfestival in kader van de Dag van de Wetenschap. 180 docenten en onderzoekers zetten hun werk in de kijker tussen 10 en 17u. Eet- en drankgelegenheid zal uiteraard niet ontbreken. Meer informatie en gratis tickets zijn vanaf 8 oktober te verkrijgen via www.wetenschapsfestival.brussels.

Deel dit