Tweetalig koor in concert @ HEFF

Tweetalig koor
Event
Data
,
18:00
tot
19:00
Waar?
HEFF, Rouppeplein 28, 1000 Brussel
Toegangsprijs
Gratis

Laat je verrassen door het tweetalig koor!

Nu donderdag 21/12 geven de studenten van de educatieve bachelor Lager Onderwijs een concert bij onze partnerorganisatie Haute-Ecole Francisco Ferrer.

Het tweetalig koor is een initiatief van de lerarenopleidingen Lager Onderwijs van Erasmushogeschool Brussel (EhB) en Haute-Ecole Francisco Ferrer (HEFF). De samenwerking tussen deze twee hogescholen bestaat al sinds 2017, met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, om meertaligheid in hun opleidingen te stimuleren. Dit is slechts één van de verschillende initiatieven om een ontspannende manier buiten de schoolomgeving het taalniveau op te krikken. “We zien meertaligheid als een troef en als een meerwaarde om binnen een urbane context het beste uit de kinderen en jongeren te halen. Niet alleen de meertaligheid van de toekomstige leerkracht, maar dus ook van de kinderen in de klas. Bovendien is de grootstad een schitterend labo om rond deze competenties te werken”, aldus Katja Rixen, muzikale leider van het tweetalig koor. 

De waarde van zo’n koor in een lerarenopleiding is niet te onderschatten. Het belang van artistieke ontwikkeling wordt nog vaak onderschat. Kinderen zijn van nature uit aangetrokken tot het creatieve en bij leraren moeten we dat dus absoluut voeden. Dat proberen we toch in elk geval met de opleiding. Zo koppelen de meertaligheid en de diversiteit aan het kunstzinnige, wat de taal nog een extra dimensie en waarde geeft.

Nu donderdag 21/12 kan je ze zien schitteren aan het HEFF (Rouppeplein 28, 1000 Brussel), vanaf 18u.

Deel dit