De Klimaatlesmarathon

zaadbommen klimaat
Event
Data
,
9:00
tot
21:00
Waar?
Op de campus van VUB, of online via streaming

Samen met de VUB deelt EhB met jongeren, de terechte bezorgdheid omtrent het klimaat. Anders gezegd: ons, wetenschappers, hoef je niet meer te overtuigen. Maar wat met de zwijgende meerderheid? Wat met de vlotte politici die nu allen beweren reeds hemel en aarde te hebben verzet om wat aan de klimaatsverandering te doen? Hoe kan je hen duidelijk maken dat het meer dan ooit tijd is om echt te handelen, dat het gedaan is met oeverloze praatjesverkoop ? Wat doe je tegen ontkenning van de menselijke hand in de klimaatsverandering of, nog erger, de ontkenning van de versnelde klimaatsverandering zelf?

Op woensdag brengen we 12 uur lang 12 lessen van 12 experten. Bewapen je tot de tanden voor elke klimaatdiscussie. Twee collega's van EhB nemen er trouwens het woord: Aurélie De Smet van de opleiding Landschaps- & Tuinarchitectuur helpt je om je klimaatblik op je eigen tuin te richten en Aubry Cornelis van de dienst Marketing & Communicatie leert je hoe je een succesvol opiniestuk schrijven. Danzkij Anuna en Kyra weten we dat jongeren gehoord worden... nu het nog goed geformuleerd krijgen!

Lees meer op de website van de Klimaatlesmarathon. Oja, het is een stakingsdag - maar wij streamen gewoon des te enthousiaster!

Het eerste deel van de livestream (tot 15u55) volg je via deze link. Voor het tweede deel (na 15u55) klik je op deze link.

Deel dit