difference day
Verhaal

Volg het streamingsevent Difference Day

Journalism without fear or favour, dat is het thema van de zesde editie van Difference Day.  Zoals anders vindt Difference Day plaats op zondag 3 mei, maar dit keer volledig digitaal. Het thema van dit jaar is 'Journalistiek zonder angst of gunst', met speciale aandacht voor onzekere tijden, zoals de huidige coronaviruscrisis. Erasmushogeschool Brussel is partner van dit evenement: de opleidingen Journalistiek en het RITCS zijn actief betrokken bij de organisatie en invulling. Zo  zal RITCS bijdragen met een aantal video-projecten.

Elk jaar wordt de Difference Day Honorary Title for Freedom of Expression uitgereikt. Dit jaar gaat de titel naar de Turkse journalist en schrijver Ahmet Altan, die in de gevangenis zit, en de Turkse schrijver en vrouwenrechtenactivist Elif Shafak. Shafak zal er live bij zijn - online.

Internationale topsprekers.

Het live-streamed event wordt gepresenteerd door Annelies Beck (VRT) en Caroline Hick (RTBF) en zal worden ingeleid door de rectoren Caroline Pauwels (VUB) en Yvon Englert (ULB). Zoals elk jaar staan er internationale topsprekers op het programma, waaronder Guilherme Canela, het hoofd van de UNESCO-afdeling voor de vrijheid van meningsuiting, en Caoilfhionn Gallagher, een internationaal gerenommeerde advocaat gespecialiseerd in mensenrechten en mediarecht. Zij verdedigde onder meer de vermoorde Maltese journalist Daphne Caruana Galizia.

Organisatie

Difference Day 2020 wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel, Université libre de Bruxelles, Erasmushogeschool Brussel, BOZAR, Evens Foundation en IHECS. Ze worden ondersteund door de Vlaamse en Franstalige media, Bertelsmann, de Europese Radio-Unie, de Europese Uitgeversraad, het Europees Parlement, de Europese Commissie, het European Democracy Endowment Fund en de mediaministers van Vlaanderen en Wallonië.

Praktisch

Het programma is zondag 3 mei vanaf 17.00 uur live online te volgen op www.differenceday.com.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met itsdifferenceday@gmail.com.

Deel dit