Sarah Jacobs Aberdeen
Verhaal

Volg de uitwisselingsavonturen van Sarah in Aberdeen (deel 1)

Sarah Jacobs zit in haar 3e jaar 'Multimedia & Communicatietechnologie' en is dit semester op uitwisseling in Aberdeen, Schotland aan de Robert Gordon University. Hieronder lees je het eerste deel van haar Schotse avontuur. 

Mijn eerste maand op Erasmus zit er ondertussen op, en de cultuurshock is grotendeels over. Ik ben gesetteld in mijn nieuwe kot, heb Aberdeen al een beetje kunnen leren kennen, heb mijn eerste Ceilidh (schots dansfeest) gehad, en de Schotse accenten worden met de dag beter begrijpbaar.

De school waarin ik het volgende semester mijn lessen zal volgen, Robert Gordon University, is echt zo’n typische universiteit die je in films ziet. Gigantisch veel gebouwen naast elkaar, duizenden studenten van alle richtingen die overal rondlopen, je zou voor minder verdwalen. Gelukkig zijn al mijn lessen dit semester in dezelfde gang te vinden, dus veel zoeken moet ik niet doen. Of ja, tot het moment waarop je dan naar de studentenadministratie moet en je niet meer precies weet in welk gebouw die juist ligt.

De momenten waarop studenten naar school moeten gaan zijn hier veel beperkter dan thuis, dus dat geeft de perfecte gelegenheid om de societies te leren kennen. En daar zijn er hier veel van. Van radio tot anime, Dumbledore’s Army tot LGBTQ+, creatief schrijven tot voetbal en paaldansen, voor ieder is er wat wils. In opzet verschillen ze ook enorm: sommigen hebben wekelijkse samenkomsten en trainingen, anderen zijn dan weer lakser en doen bijvoorbeeld enkel aan een pub crawl een keer per maand, gewoon om leden met zelfde ideeën samen te kunnen brengen.

Buiten schoolgerelateerde zaken zijn er natuurlijk ook heel veel toeristische avonturen te beleven. Aberdeen is een stad tussen het strand en de bergen in, dus er is veel te doen. Het strand zelf is niet zo heel erg in trek momenteel (dankjewel regenwolken die hier permanent aanwezig lijken te zijn), dus ben ik vooral landinwaarts getrokken. Er zijn veel kastelen te vinden, en ook uitgerekte bossen waarin het prachtig wandelen is. Het lijkt af en toe een beetje alsof je door een sprookjesbos aan het wandelen bent, echt de moeite waard.

Tenslotte heb ik ook al een beetje de Schotse cuisine leren kennen. Aan haggis heb ik me nog niet gewaagd, maar ik heb wel al een bezoek gebracht aan de lokale chippy. Naast de alombekende fish & chips of een cheesy chips & gravy kun je hier bijna alles in gefrituurde versie vinden: halve pizza’s en vooral marsrepen (smaakt naar pannenkoeken met Nutella) zijn razend populair.

Groetjes,
Sarah

 

 

Sarah Jacobs Aberdeen 1
Sarah Jacobs Aberdeen 2
Sarah Jacobs Aberdeen 3
Sarah Jacobs Aberdeen 6
Deel dit