Collectie landschaps- en tuinarchitectuur
Verhaal

Unieke collectie boeken Landschaps- & Tuinarchitectuur

Rekken vol boeken. Het oudste boek stamt uit 1770 en het nieuwste werd vorige week pas aangekocht. Een schat aan informatie voor de studenten landschaps- en tuinarchitectuur.
Maar ook een unieke collectie voor iedereen die professioneel of niet in dit vakgebied aan de slag is.

Stimulerend

De collectie wordt door onze studenten erg regelmatig gebruikt. Ze is opgedeeld in verschillende thema’s, volgens vakgroep. Er zijn de meer technische aspecten, waar studenten te raad kunnen voor hulp bij allerlei technische constructies. De talloze boeken over planten en hun eigenschappen. Heel wat boeken over de vele ontwerptheorieën. Ten slotte hebben we ook een ruime collectie boeken over ontwerpprojecten. Bijzonder inspirerend voor onze studenten, die er aan literatuuronderzoek doen.
De collectie is internationaal en bevat naast Belgische ook heel wat Duitse, Franse en Engelse boeken.

Zorgvuldig samengesteld

De collectie is een werk van vele jaren. Ze werd al opgestart in de 19e eeuw. Maar ze wordt ook nu erg actueel gehouden. Elke vakgroep doet een aantal keer per jaar een voorstel tot aankoop van een aantal boeken. De vakgroep beslist uiteindelijk welke boeken er op de rekken verschijnen. Wanneer studenten toch vinden dat er nog een boek ontbreekt, kunnen ook zij suggesties doorgeven. 
De oude boeken blijven eveneens behouden. De blik op landschaps- en tuinarchitectuur uit bijvoorbeeld de jaren 50 blijft vandaag nog steeds relevant.

Samenwerking opstarten

De opleiding wil de collectie ook bij het werkveld breder toegankelijk maken. Daarom zetten ze de eerste stappen naar een samenwerking met de wereld befaamde bibliotheek René Pechère en het CIVA. Ze wil van de collectie een expertisecentrum  in relevante studieboeken maken. We brengen daardoor verschillende disciplines samen: architectuur, stedenbouw, ecologie, biologie,… De landschapsarchitect heeft een heel breed interesseveld, waardoor deze collectie ook zoveel waarde heeft.

Collectie landschaps- en tuinarchitectuur
Collectie landschaps- en tuinarchitectuur

Ontdek onze opleiding landschaps- en tuinarchitectuur. Kom langs op onze infodag of bezoek een openlesdag

Deel dit